Kallt!!

Usch vad vi har kallt nu igen i Happis, det har varit en minus 17-19 grader på morgonen i flera dagar nu och vad jag såg så ska det fortsätta ännu till nästa helg! En minus 10 på dagen, det är ju överkomligt iallafall.

Ungarna är ledig från skolan idag, skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen. Inte behöva stiga upp klockan 06.15, pliiiing då ringer min klocka på veckorna. Men idag kunde jag vakna av mig själv. Kroppen är ju van att stiga upp tidigare så den började vakna efter 06 men jag steg upp 07.15! Bara det att inte behöva börja göra något direkt är skönt. Jobbet kallar kl 13  och sen är det jobb hela helgen.

Intersport stänger efter 30 år i Haparanda! Alltså så trist!!!! Ännu en affär och nu fick vi höra i veckan att Tornedalens Ur och Guld oxå ska stänga. Så sen K rauta stängde förra året så har Ö och B stängt, Elgiganten är på väg i April, Stadium blev Outlet istället, Intersport stänger och strax då Ur och Guld. De försvinner en efter en. Alltså så tråkigt! Men folk handlar på internet, de åker över till Finland och sen åker folk till Luleå. Vi har inget som håller kvar turisterna heller i staden. Så att skylla på folket i Haparanda är inte heller riktigt sjysst. Om vi skulle ha något som får turisterna att vilja stanna efter IKEA besöket så kanske de skulle ta sig tid att stanna någon dag. Men vi har inget! Nu har vi fått en camping iallafall, det är ju bra det!

Hade mitt STRONG pass igår, det gick så fort så när vi gick in 3an så var jag itne all förberedd på det, första takterna fick jag en sån bläcka! Jag var inte mentalt där än 😀 Cooldown, blev lite av egen Anna Design 😀 men stretchade ut det gjorde vi 🙂

Ja ja sånt är livet, spanar å nya koreosar som vanligt, musiken dundrar i öronen. Har alltid på mig hörlurar och sätter på youtube, spanar och lyssnar. Lite oroar det mig att en av mina favvo chorographer har startat egen dance studio och det är INTE zumba!!! Hoppas hon fortsätter med zumban oxå för det jag sett av hennes egna passar inte till zumban. Ja ja nu är det dags att starta dagen.

Be safe out there

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åsa Tornin
  Feb 02, 2018 @ 14:28:03

  Jag håller med dig, supertrist att många butiker stänger ner 😦 men att så många skyller på lokalbefolkningen kan jag tycka är lite orättvist. Ser många inlägg att man ska handla lokalt och jag förstår så klart grejen, jag försöker göra det i den mån jag kan. Men sist jag skulle handla en vardagspryl som jag använder varje dag så skiljde det 3800 kr i pris 😦 för mig är det en enorm summa. Du förstår säkert att jag valde den billigare. Kanske vi inte har resurser att hålla alla butiker levande i stan, många är arbetslösa, många jobbar inte eller har aldrig jobbat heltid, pengarna räcker bara till det nödvändiga så som mat och hyra. Jag själv är ingen stor shoppare, och det jag vill ha finns tyvärr inte här, dvs en rolig hårbutik 🙂 så jag måste beställa. Heminredning har jag så mycket av så hälften har åkt i förrådet, sminket köper jag när det tar slut men tyvärr lever inte för exempel Cathis på såna som mig 🙂 är ingen stor förbrukare av smink. Och jag tror att jag är en alldeles vanlig person här i Happis. Hänger du med mitt resonemang ? Tv apparater köper man inte en gång per år, man byter inte tapeter eller golv heller allt för ofta 🙂 Klart man handlar lokalt det lilla man handlar men det räcker nog inte tyvärr, så jag kan gnissla tänder när jag läser att det ofta skylls på lokalbefolkningen, man kan ju inte handla för att vara snäll om man inget behöver MEN behöver man så ska man givetvis kolla runt här först.

  Svara

  • wiccans
   Feb 06, 2018 @ 10:12:44

   Håller med dig Åsa. Jag är som du, jag köper ju typ en mascara vart 3:e år, jag använder ingen annan smink, jag klipper heller inte håret 😀 😀 men jag skulle behöva lite andra hårprodukter än det som finns här. Jag är ingen klädoman, jag köper sportkläder och oftast ZUMBA kläder och de måste man beställa från zumba. Elekronik är ju för oss då telefoner, datorer, köper lokalt om det inte skiljer sig som du säger enorma summor, alla tänker vi ju på vår egen börs. Inge har ju råd att ha något i överflöd i Happis. Befolkningspyramiden för att vara optimal ska vara bredast i botten, dr nyfödda och små barnen finns, sen ska de ju som en pyramid blir mindre och mindre ju högre upp du kommer. Haparandas pyramid är precis tvärt om, vi har jätte lita små barn och unga, de flesta i Haparanda är över 65 år. Tänk va, det kanske inte är så konstigt att handeln inte är så hög för Happisborna. Jag blir oxå skit sur när man bara klagar på invånarna. Vad gör kommunen för att dra hit turister, för att höga handeln för dom. Vi har fått en camping för 2 år sen. Det finns inga caféer som är öppna kvälls tid, det finns inga barer, jag Gullan har väl öppet nu. Det finns inget för barnen att göra, så det är ju klart att turisterna handlar på IKEA och sen drar dom. Kolla bara på Kalix, där finns ialf lite mer för turisterna. Så de drar ju dit och campar efter ikea.

   Så nu måste de börja tänka till på vad vi ska satsa egentligen för att staden ska leva, behövs ett till köpcentra? Behöver vi ännu fler tomma gapande lokaler, borde vi inte fylla de vi redan har? Kolla bara på Rajalla, halva är tom! Nä det är inte bara invånarnas sätt att handla som dömt ut alla affärer.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: