Läser tidningen igen!!!!

Vi var upp till mamma igår. Hon är ju på avlastning i Övertorneå. Hon gillar inte att vara där och vill heller inte förstå att hon måste för att Kalle behöver vilan! Nå vi brukar åka upp dit för att hon ska få lite främmande när hon är där och något annat att tänka på. Igår var alltså jag, vi kom dit vid 13 tiden, var och drällde runt byn, shoppade lite åt mamma. Sen var vi och åt på pizzerian. Efter det for vi sen upp till korttids och drack kaffe innan vi for hem. Då var hon trött, hon somnade sittandes i bordet. Nå underligt var det inte att hon blev så trött, det var mycket hoppandes in och ut i bilen och det är ju inte det allra enklaste för henne. Det är jobbigt, man måste ju nästan lyfta ut henne. Jag förstår att Kalle har jobbigt när han är själv med henne. Men hon var tålmodig, inget gnäll utan hon jobbade på. Hon fick en ny fin cardigan, en t-shirt, trollor och nya vinterskor. Jag tror hon var nöjd med shoppingturen.

Vi var kanon trötta när vi kom hem igår, jag och Danne. Vi sov ett par timmar på soffan, eller jag en timme men Danne drog en till. Det var ju han som körde och det är jobbigt i mörkret men mycket snö, snörök och sen ännu spana efter älg och ren! Efter det gick jag igenom lite koreografier, laddade ner alla nya som jag ska ha till Gold. Kollade igenom nya magen till STRONG och gick igenom dagens zumba koreosar. Så det blev ingen ledig kväll, en kväll av jobb men ett roligt jobb 🙂

Läste dagens Happisblad…. ja vad ska man säga, det är uppenbart vad som är viktigt och inte. Där går A-M Wikberg till hård attack på socialchefen (som satt med i nämnden på beslutet om 3-3) ang boendet som iordningställdes för nästan 7 miljoner och sen slopas innan det ens har öppnat för bristande kunskaper i demensvård, nonchalant attityd, allt de borde ha gjort men inte gjorde som att prata med MAS sköterskan, möte med berörd personal som har kunskaper i ämnet osv. Så här har de gjort när det gäller oss och vårt schema! Vi har inte slagits för vårt schema enbart för personalens skull utan även för de boendes skull och för stadens ekonomi. Det kommer att bli dyrare! Men tom kommunalrådet sa ju i tidningen när det gäller schemat att nu gäller det större saker än den enskildes schema. Han tror oxå att vi slåss bara för vår egen skull!!! Ingen pratade med vare sig tjänstemän eller personal innan beslutet togs. Allt det som ska göras innan gjordes efteråt!!! Det var ju uppenbart när vi väl fick prata med politikerna 4 månader EFTER att beslutet togs, de hade inte ens våra siffror på hur det gått inom LSS med schemat. Nä på något vis var vi mer svårberäknade än äldreomsorgen. Men vikarier kan man säkert lägga statistik på, och vår enhetschef hade garanterat kunnat redogöra för det. Vi fick en fin redogörelse på hur det gått i äldreomsorgen??? Vad hade vi med det att göra??? När vi frågade varför vi inte fick våra siffror presenterade så fick vi inga svar mer än… ja ni var svårberäknade! Vad sa deras utredning? Jo att det inte är schema modellen som kostat pengar inom LSS det är andra faktorer!!! Klart man inte kan visa de siffrorna då! När vi förklarade hur det fungerar med 3-3 så såg man klart och tydligt att kugghjulen började snurra hos åtminstone en av politikerna, man såg att polletten trillade ner! Men vad jag undrar över är varför folk reagerar nu, det är precis så här de gjorde med oss, är det röster man nu ska ha???

20180109_074208.jpg

Nu på förmiddagen blir det lite fb och sen zumba jox, sen ska jag börja lite plocka ner julen. Granen får vara men lite stjärnor och sånt. Det blir så mörkt när man tar ner den…. vi har tänkt vara och köpa lampor på IKEA hela förra veckan men det har inte blivit än! Nå kanske idag….

Minus 7 grader i Happis idag, ingen mer snö! Det var riktigt härligt ute idag. Tänk igår när vi åkte upp till mamma så var det minus 13 här och efter vägen upp var det till och med minus 25 på vissa ställen. Men Övertorneå hade samma som vi.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: