Övertorneå

Idag ska vi åka upp till mamma, hon är på korttids i Övertorneå. Hon var så ledsen när jag pratade med henne igår, hon vill inte vara där, hon vill hem. Men Kalle behöver den vilan, han är ju snart 80 år han med och har problem med hjärtat. Mamma är ju rätt tung numer och nästan helt rullstolsbunden, det är inte många meter hon kan gå nått mer. Sen är faran när hon går att hon faller för balansen får man söka efter bland stjärnorna! Nå för att göra hennes vistelse lite roligare så är vi ju flera gånger till henne under veckorna hon är där. Idag ska vi fara och titta i affärer och sen kanske köra över till finska övertorneå en sväng. Vi ska sedan gå ut och äta. Sen far vi tillbaka upp till korttids och dricker lite kaffe innan vi far hem. Annika var där i lördags, Kalle var där igår, vi far alltså idag och imorgon Pia och på onsdag far Annika dit igen. Så nog vet jag dessa 10 dagar ska gå för henne.

Jag har börjat att återgå till tänket på vad man stoppar i munnen. Under november, december så blev det en hel del olämpligt. Jag har ju Crohns och tål inte fett. Och jag har slarvat, fikat, ätit mycket nötter, visserligen cashewnötter som är nyttigare men det är ändå fett och kalorier. Så nu var min mage i så dåligt skick så så fort jag stoppade nått ”felaktigt” i munnen så svällde den och stod rakt ut!! Det är bara att ställa allt i ordning igen. Så mer eller mindre bara flytande under veckan, äter ruisleipä med ägg och skinka, Men annars soppor och varma koppen. Igår gjorde vi enchiladas på jobbet, jag åt faktiskt 2. Men det är ju mest kyckling och grönsaker, det är väl brödet då som är onyttigt. Det har annars funkat bra, jag har inte varit sugen å något egentligen. Äter mycket bär och frukt dricker vatten så fort jag kommer ihåg.

Idag har det gått en vecka och vikten hade minskat med 1 kg, midjan 3 cm och magen (lite längre ner) tror jag 6 cm, rumpan var oxå typ 6-7 cm, kommer inte ihåg riktigt, har skrivit upp det och brösten 4 cm. Så det känns ju positivt. Jag känner mig oxå mindre uppsvälld. Det är så lätt att börja slarva när man har mycket på gång, man hinner inte riktigt.

Jag har haft kontakt med en hälsocoach, kom med i första uttagningen och hade nog kommit vidare. Fick lite länkar som jag skulle gå in på. De använder sig av Fitlines produkter, dom är bra, jag har ju druckit det i 2 år tidigare. Men sen ska man hålla sig utan träning första veckan för att ge kroppen chansen att göra allt vad den nu ska göra. Det är något jag inte lova alls just nu. Jag har ju pass varje vecka, snart 3 pass i veckan igen och det betyder träning hemma näst intill varje dag. Man måste ju kunna sina koreosar. Gold startar upp i början av februari och jag har massor inför det att göra. Så denna månad är det omöjligt för mig att ta en vecka. Kanske till sommaren? I Maj avslutar jag Gold, kanske då. Men då får vi se. Så jag tackar nej denna gång.

Det har varit kallt i Happis, det var minus 7 när jag for till jobbet. På kvällen var det minus 20!!! Idag är det ännu minus 15 grader ute. Men det är ju på väg åt rätt håll, skönt.

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: