Jobb och jobb

Vi har ju startat på nya schemat nu, jag har gjort mina två första dagar. Nu är jag ledig två och sen blir det jobb hela helgen, 11 timmars pass varje dag. De flesta av oss känner oss mer eller mindre nedslagna, en av tjejerna sa igår att det känns inget roligt alls det här, hon var jätte deppad över det, hon har inte ens velat ta till sig det än. En annan sa att min arbetslust har helt försvunnit, det sista lilla jag hade för att tycka att det är värt att jobba inom omsorgerna har de tagit, Så arbetslusten är inte på topp direkt och det tror jag inte den är någonstans.

Vi har ändå ett bra schema, det är lika för alla, vi har timmar på de ställen vi behöver folk. Men vår återhämtning är minimal mot vad den varit. Får se hur alla ska fixa detta, folk kommer att vara betydligt mer trötta, vi kommer att bli mer sjuk och när vi är sjuk så kommer det att slå hårt mot verksamheten, på kommunens ekonomi, det var inte många huvuden de fick lös inom LSS till vickpoolen. Vi vet inte ännu hur den ska fungera, tänk vad osäkert, tänk vilken dålig arbetsmiljö vi har, vi vet inte ens hur det ska fungera?! De som finns i poolen kommer aldrig att täcka upp för de sjukskrivningar som kommer att komma. Ja ja men det är inte mitt problem. Jag går till jobbet och gör mitt sen får resten vara. Så känner många, en hopplöshet, de kommer och gör sitt men ingen är villig att göra något mer än så.

Idag ska vi till Kalix med bilen igen… får se hur mycket vi måste bråka denna gång. Det är ännu konsumentköplagen som gäller för vår bil fram till slutet på januari. Får se då hur mycket vi måste bråka eller om de läst på ang lagen.

Passet igår gick super kanon!!!!! Jag var så nöjd för förra veckan gick inte alls lika bra, men nu jäklar hämtade jag upp det jag sabbade förra passet. Det kändes kanon efteråt. Jag blir så jävla irriterad på mig själv när det går åt h-vete så det inte är klokt, jag retar mig på det i flera dagar! Men samtidigt så ska man inte ta saker för givet så är det, det är bara att träna träna och åter träna! Ibland kanske man behöver en påminnelse oxå 🙂

Jag, Pian och Danne har börjat med två ”flytande” veckor. Vi började i måndags, det går bra, jag saknar inte mat alls. Men då gillar jag ju inte mat heller riktigt. Jag dricker min shake på morgonen, sen blir det en ruis och ägg till mellis, havregrynsgröt till lunch med ägg med ruis macka och till middag blir det någon soppa, jag och Danne var och handlade en massa soppor igår, viktväktarnas och varma koppen, till det en ruis eller hårtbröd med ägg, jag gillar ägg 🙂

Det har varit varmt i Happis sen julafton i princip, 0 grader ner till en minus 3 och det fortsätter så även idag, 0 grader men det har snöat i natt så plogbilarna kör, inga jätte vallar nu men ändock, skotta krävs!!!!

Be safe otu there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: