Ledig idag igen

Var ni och gästspelade på jobbet igår, en dag tur och så är jag ledig igen. Usch snart byter vi schema…. kommer och bli tungt som fan i början! Men men man vänjer väl sig.

Vi for och handlade när jag kom från jobbet, sen hem och käka och sen vila lite. Jag sov ju inget vidare förra natten. Sen började jag jobba med zumban. Tog fram nya warm upen, cool down, mixade, laddade ner och skrev koreos, Sen körde jag igenom dom alla ett par gånger. Det tog flera timmar, ingen idé att ligga på latsidan när man känner inspiration!

Sitter här vid datorn i all sköns ro, stiger upp för att ta mer kaffe och vad skådar nitt norra öga!!? Tittar ut mot grannen så står en REN där och käkar på hans träd. Sen går den coolt över till andra grannen och äter lite på hans träd. Sen vet jag inte var den försvann men antagligen ner mot älven. Hoppas den gick dit för då hittar den ut till skogen igen. Det kan ju bli lite förvirrande för en ren stackare med en massa bilar runt rumpa helt plötsligt. Fast den såg då inte det minsta rädd ut.

Det är nu inte så vanligt med renar inne i stan även om vi bor nästan ute i skogen. Jag har sett det ett par gånger tidigare och en gång mötte jag en älg mitt på Storgatan! Men den stackarn var livrädd, usch vad jag tyckte synd om den. Man såg riktigt hur det lyste rädsla i ögonen på den.

Idag blir det att gå igenom STRONG, sen kör jag igenom de nya koreosarna till fitness zumban. Och sen ska jag lata mig lite tror jag faktiskt. Vi har inte planerat nått. Jag behöver inte ens handla något för vi ska ju äta ute på Nyår. Fast lite fika kunde man fixa, kanske Danne får göra sin cheescake, den är god. Lite skumpa att skåla in nyår med. Vi tänkte att vi går över på Viktoria torget och upplever Finlands nyårsfirande och tittar på deras uppskjutning. Sen går vi hem och är med hundarna när det är dags för våra. Vi har ju Roffe nu som är ny hund i flocken så jag vill vara med honom när det börjar skjutas runt i kring knutarna här. Jag vill se hur han reagerar.

Jag kan bli så förbannad när jag ser folk som tar med sin hund på Nyårs firande! För det första vad har hunden bland en massa fulla människor att göra? Sen alla raketer på det!! Det är inte klokt. Jag har faktiskt sagt till några gånger då jag sett det, att du kommer att förstöra din hund när du har med den här Och sen att få en hund som är livrädd är inte kul. Ingen av mina har varit det med Dannes Kingen var vettskrämd! Den var helt galen av rädsla, den darrade, flåsade, ylade, försökte gräva sig igenom golven rev sönder allt den kom över om du inte passade den. Det hjälpte inte att dra ner persienner och sätta på radio eller musik, den kände vibrationerna i luften. Vi läste att du kunde ge den Valerina, vi gav den en häst dos, den var lugnare i en timme! Det var riktigt synd om honom faktiskt. Och det var inte bara smällarna, det var samma sak med åskan!

Jag är ju lite allergisk mot hyacinter men det är ju ingen jul utan doften från just hyacinter så jag köper några varje år, jag kan inte låta bli. Fast i år har det faktiskt gått rätt bra trotts att de blå doftar rätt starkt. Fina är de inte när de hänger man får stötta upp dem. Men de doftar ju underbart ❤


Minus 17 grader ute, krispigt och kallt. Brasan värmer oss här inne. Katterna var ut i 5 minuter sen bestämde de sig för att genast komma in. Hundarna var oxå ut och snabb pinkade bara. Inget väder för de korthåriga pinschrarna, Larry däremot han fattar inget, varför ska ni in igen??? Kom igen nu, det här är ju kul 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: