Annandag jul…

Gårdagen uppe hos mamma gick riktigt bra, ja efter att vi väl var iväg iallafall. Det är ju en hel del som ska med när man har med sig 3 hundar och ungar och en karl som titt som tätt håller på att dö i någon allvarlig sjukdom. Igår hade han glaukom…. i läppen! Det är ju annars en ögonsjukdom men Danne fick det i läppen igår. Jag står och tvättar mig på dasset så dyker han in, stirrar sig i spegeln och halvskriker sen till mig, -Ser du hur min läpp darrar, jag har fått galukom!!!! Titta!!!! Jag försöker vara allvarlig men det går ju inte när man nästan pinkar på sig för att man skrattar så mycket. Efter många om och men så lyckas jag hålla mig i några sekunder – Nej Danne du har inget darr i läppen! – Va du ser ju inte du bara garvar, jo jag känner ju hur den darrar HÄÄÄÄR och pekar. -Nej inget darr där inte. Han ger sig och går, jag hör hur han muttrar över mitt tillstånd som för tillfället inte var riktigt OK i hans värld! Mycket är på gång, backa ut bilen, fylla den med hundsängar, koppel, påsar, julklappar, extra kläder och filtar (ifall det händer nått med bilen) ungar och hundar. Mitt i allt kutande hit och dit, och dubbelcheckande att allt är med, är katterna inne, har de mat så får Danne även en stroke, -Ja lilla gubben det går över, det med ska du se. Sista kollen hemma, dörrar är stängda var katterna inte får vara och det finns mat överallt där det ska vara, öppet till dasset så de kan gå in och pinka, Izas låda har nytt papper, hon pinkar inte var de andra katterna pinkar, laddare är med, treo i väskan, en vatten flaska i påsen…. ja det ska väl vara allt. Puh i bilen och på väg….. och chauffören lever och ser glad ut 😀

Vi åkte upp 4 bilar till mamma, vi Annika,Tomas och Alva, Pian och Jussa och Alle och Dennis kom i den sista. Det var så roligt när jag ringde runt alla och kollade var de befann sig så var vi alla ungefär 10 minuter ifrån varann, så vi var alla på väg samtidigt. Vägen upp gick bra trotts att det var mycket snörök, mycket snö på vägen, snö oväder om vart annat och ju närmar vi kom Neisten så sjönk graderna, det blev kallare och kallare och därmed bättre väg.

Här lite vinterbilder efter vägen och i Vyöni har min kompis Åsa stugan, fotade skylten när vi körde förbi och messade henne 🙂

Vi var framme strax innan 13 hos mamma, satt och pratade, skrattade, sjöng lite truddeluttar. Vi började och ställa i ordning maten, koka det som skulle kokas, skiva upp och duka. Alla hittade, platser, alla hittade mat, det var trevligt, roligt och Kalle hade fixat bra mat. Vi hade lite julklappar och delade dom, vi fikade. Mammas gamla fotoalbum åkte fram, vi tittade bla på ett foto där hon var två år…. lilla fina mamma, det var 80 år sen det. Om hon inte skulle ha detta vatten i huvudet så skulle hon vara fräsch(are), hon kan ju inte gå tack vara det nått mer och hennes minne är ju klart påverkat så det är inte bara demens! Hoppas hon får sin operation snart!

Mamma blev trött efter maten så hon tog sig en tupplur i rullstolen 🙂 Det var 5 hundar hos mamma igår, deras egen Kickan, jag hade mina 3 och Annika hade med sin, Gocci. Vi var förberedda med kompost galler och lite av varje för att skilja dem åt men det gick hur bra som helst. Hundarna skötte sig exemplariskt, man skulle inte kunnat tro att det var så många hundar där. Pian hade tänkt ha med sig Venus men lämnade den hos Petra som var hemma med migrän, annars hade det varit 7 hundar där!! Petra har ju sin Ronja. Nå det kanske var lite tur i oturen att de två blev hemma Venus är otroligt dominant och snabb som en vessla. Och Ronja är ju bara 6 månader så det hade blivit liv i luckan 🙂

Vi var hemma igen vid 18 tiden, då skulle Savannah iväg och sätta in sina julpengar på kontot så då gjorde vi det. Det är ju lättare när allt är på kortet. Sen var det soffläge för oss alla 🙂

Idag blir det inte så mycket annat än att ränna lite på stan och så ska jag och Nina hålla ett 90 minuters dans pass! Nu skaka av oss lite julmat!!! Denna vecka har det blivit att äta hur mycket godis som helst!!! Det är inte klokt! Min crohns mage har oxå annars slagit bakut i december och jag sväller ju när magen inte mår bra så jag ser ut som en höggravid ko! Japp det är sant! Efter nyår blir det att räta till det, jag ska gå på soppor och måltidsersättningar i två veckor!! Det enda jag tänker tugga är frukt, hårtbröd och ägg. Ja havregrynsgröt tänkte jag oxå äta! Måste få i mig lite annat oxå när man tränar.

Minus 17 grader, det såg ut tittade jag när jag steg upp i morse, gjorde en brasa och kika på termometern, japp, kallt var det. Hundarna myser återigen vid brasan, Danne glor tv och ungarna sover än. Jag ska göra mitt pass och träna på det. Sen blir det en liten shopping med Savannah 🙂

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Dec 26, 2017 @ 12:35:27

  Hehehe, voj jumala det verkar vara ett riktigt litet äventyr när ni skall iväg alla i huset. 😀

  Svara

 2. wiccans
  Dec 26, 2017 @ 22:49:51

  Hahaaa Anders jo det är det, därför är vi iväg så sälkan 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: