Julaftons morgon

Julaftons morgon och jag är först vaken, det är så skönt att sitta i lugn och ro. Jag släpper ut hundarna, bär deras bäddar framför brasan, sen bäddar de ner sig där framför. Jag sätter mig med kaffet, datorn och Aftonbladet och uppdaterar mig i lugn och ro vad som hänt i världen. Det är tyst och skönt,, ingen som pratar med mig, det gillar jag inte på morgonen. Jag vill ha det tyst och skönt för mig själv en stund innan ruljansen startar. Så är det även denna morgon, jag smög upp, la ut barnens morgon presenter, fotade lite, tände eld i brasan och mös för mig själv.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som säkert många andra så har vi som tradition att ungarna får öppna en liten klapp på morgonen. Rasmus sover ännu och hans paket är på bordet. Savannah ville bli väckt på morgonen så hon kan öppna sitt paket så det gjorde jag.

Hundarna myser oxå i stillhet framför brasan varenda morgon, Roffe minst men tuffast tar alltid den bästa platsen, Dessie fogar sig oxå och tar plats efter honom och Larry vår lilla underbara nalle lägger sig där det blir över. Alla har de varsin säng men det är var det är fluffigast att ligga. Filtar måste oxå finnas till pinschrarna annars duger det inte.

Ville inte fota med blixt dels för att det stör hundarnas ögon när de annars är mörkt och sen blir det ju lite mysigt i skenet från brasan.

Savannah fick en mandala målarbok och pennor. Hon gillar att sitta att och måla. Så det får hon sysselsätta sig med under dagen. Vi ska sätta på bastun, bada och sen börja med att förbereda för julmiddagen, Dennis kommer med familjen vid 14 och sen tittar vi Kalle och sen äter vi. Efter maten kommer sen tomten. Det ska bli så kul att få dela julklappar med Alicia, se hennes reaktion på tomten ❤ Förra året var hon ju bara 9 månader, så hon tog honom rätt bra. Men hon skulle riva i julgranen så då sa jag Aj Aj, det är fammos och då blev hon rädd för den 🙂 På kvällen sen kommer Pian och Jussa, Petra och Janne med familj och Annika och Thomas och säkert Alva och Alle. Jag vet inte om Fredde och Jessica vill komma men de är så välkomna isåfall de med. Stefan, Nina och Sara kommer oxå så vi julfikar ihop. Jonathan och Nette kommer att vara saknade ❤ Det blir min 2a jul utan att han är med och äter. Första gången det hände var då han åkte till Göteborg med Madde, ja kanske de ätit hos Nettes föräldrar oxå men de har ändå varit hit och umgåtts på dagen. Men alltså inte nu i år, det tar i ett mamma hjärta 😦

En annan som älskar att mysa på julen är Ozzy, han har alltid placerat sig under granen på julmattan och så gjorde han innan vi ens hunnit få granen på plats. Och där ligger han nu oxå 🙂

20171224_092103.jpg

Bastun är på, eucaluptus i krukan, så det luktar gott när vi badar. Sen har vi köpt nya pyamaser jag och Savannah, hon har bestämt att eftersom vi är bara vi så ska det vara med mys, pyamasen på och den går vi runt i hela dagen 🙂 ❤

Hon är redan igång med att måla i sin nya bok. Rasmus sover än så jag hoppas att han blir nöjd med sin julklapp oxå.

Nu ska jag in på facebook som vanligt, dricka min shake och vänta att bastun blir varm. Sen badar vi och gör oss julfina ❤

Jag vill önska alla mina läser och jag hoppas att ni alla och en var får en fröjdefull jul ❤

God Jul ❤

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: