Strömbergs bil!!!!

Vi köpte ju en passat från Strömberg i Juli. Den var jätte fin och allt lät ju förstås så himla bra. Nå nu innan garanti tiden gått ut så gick den elektroniska handbromsen sönder. Vi lämnade in bilen i tron att det kommer att gå på garantin. Men icke sa Nicke, det gjorde det inte, enligt dom så fanns det någon klausul som inte innefattade den. Men det sa de inget om när vi köpte bilen, det skulle kosta oss över 8000 kr! Danne är ju för snäll för att ens bli förbannad, han bara köpte det rakt av. Jag blev så jävla sur så jag ringde syrran, hon blev ännu surare och pratade med sin karl som ringde dit. De ringde upp Danne och drog av halva kostnaden direkt. Men det godtog inte Tomas heller, han ska ha bort allt. Det var ju garanti och vi fick inte veta något om att det inte ska ingå. Vi fick heller aldrig någon varudeklaration eller veta någon muntligt om att just detta fel fanns. Så här står det i deras papper (taget fr MRF men detta står även i det papper vi fick av Strömbergs)
” Enligt lagen föreligger ett fel om bilen avviker från vad konsumenten haft fog att förvänta sig. Detta innebär förenklat att säljföretaget endast svarar för fel som kan anses onormala för bilen ifråga med hänsyn till dess ålder och körsträcka. Vidare ska felet ha funnits vid leveransen. Säljföretaget är dock aldrig ansvarigt för fel som antecknats på varudeklarationen eller som köparen på annat sätt informerats om vid köpet. Fel som upptäcks inom 6 månader efter köpet anses dock ha funnits vid leveransen om inte säljföretaget kan visa motsatsen eller detta är oförenligt med varans eller felets art. Detta innebär att om säljföretaget genom en varudeklaration eller testprotokoll kan visa att ett fel inte fanns vid köpet så går företaget fritt från ansvar.”

Denna varudeklaration som det står om på MRF (motormännens riks förbund) sida, den ska finnas en väl synlig i bilen och ska visa att bilen är genomgången och bilens skick. Det fanns inte, vare sig i bilen eller nån annan stans. En sådan skulle vi oxå fått med oss, det fick vi inte. Allt verkar inte ha gått rätt till, de försöker nu hålla sig undan sitt ansvar. Sen ska de ännu ha betalt för arbetet på bilen, i deras egen verkstad!!! Fatta va!! Inte vill de göra sina kunder nöjda iallafall. Vi ligger ju trotts allt under ”garanti” tiden. Och jag tänker så här, när Tomas ringde dit så gick de med på att DELA kostnaden direkt, det visar ju oxå att de vet att de har fel. Hade de vetat att de inte behöver så hade de inte gått med på detta alls. Jag tycker när jag läser det lilla vi fått med oss av dom att de helt klart ska stå för kostnaden!

En kompis till oss som är yrkes chaufför sa genast se till att ni har ordentliga handlingar på bilen med vad som gäller och ej. Strömbergs är känd för att slingar sig ur vad de ska stå för. Och här ser man ju, det stämde!

Ja ja fan så kan det oxå gå! Vi fick ett schema förslag igår. Den som gjort det har verkligen fått ut ett jämt schema för alla. Kan inte fatta att man lyckats med det. Men sen till hur det blir i verkligheten för mig som numer oxå är företagare. Det blev inte bra alls! Nåväl jag får ta tjänstledigt där jag inte kan jobba. Det blir att återgå till varannan helg igen och då måste jag och Danne får samma helger, annars är vi aldrig lediga tillsammans, inte en dag! Att jobba samma helger är heller inte det ultimata när det gäller vårt hemliv. Våra barn kommer att vara mycket ensamma hemma. Tur att de är så pass stora nu så de klarar det… men sen kommer nästa grej, de har all tid i världen att göra saker som de inte ska göra! Eller så säger jag upp mig helt och börjar vicka.

Jag är så trött på detta med vårt schema, med hur vi ska jobba och inte jobba. Det här schemat kommer inte att gå igenom, de ska ju ha timmar till deras vick pool, det håller inte heller för det vi velat ha, timmar till en av våra brukare som är pensionär och hemma hela dagarna. Jag känner att gör vad fan ni vill, jag skiter i vilket, bara jag och Danne kommer på samma helg så vi åtminstone kan ha ett hemma liv nångång mellan varven. Jobbet är bara jobbet…..

Idag har ju zumba fitness iallafall!! Något som muntrar upp en, det ska bli så kuul, bara tanken gör att jag börjar le. Jag ska nu börja gå igenom dagens koreosar och bli på bättre humör.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: