Att vara instruktör

Alltså det är bara så roligt! Jag älskar det, jag tror zumba och allt vad zumba står för är det bästa som finns. Alberto ”Beto” Perez startade från scratch, han har jobbat runt på olika gym sen han var 14-15 år. Flyttade från Cali till Bogota. På gymet i Bogota kunde stå människor i kö för att dansa med honom i timmar, de fick tom utöka lokalen för att hans klass var så populär. Han flyttade till Miami år 2000, träffade två killar Alberto och Alberto, den ena sysslade med utveckling och marknadsföring och den andra med ekonomi och budget. Men alla med samma vision, de såg framåt hela tiden, de såg Betos fantastiska sätt att möta människor, de tog fram ett koncept som idag inspirerar en hel värld, 186 länder och 15 miljoner utövare. Han pratar om ödmjukhet, att vara tydlig, viljan att lära ut, att vara medmänsklig, att dela med sig av kärleken, att verkligen SE andra människor, att få andra att känna sig som den speciella personen de faktiskt är, att få andra att känna, jäklar det här kan jag, att ha roligt, glädjen i dansen i rörelsen, att kunna få andra att känna den kärlek för zumba som vi känner. Och som han säger ”It’s not about you, it’s all about them och det jag hörde igår ”Ego is not your amigo” Och allt det här känner man i zumba världen, de har verkligen lyckats med att föra Betos budskap vidare. Det spelar ingen roll vem du möter, Steve Boedt som är min B1 ZES, han är STOOOR i zumba världen, en av de största, han gräddade vofflor åt oss på kvällen efter första dagen. Monica som är min Gold och STRONG ZES är hur vanlig som helst, kommenterar mina bilder ibland och i Gällivare bodde vi hos Meiri båda två, jätte trevlig tjej. Iza som jag hade i Kids och pro skills, super trevlig och jätte rolig tjej. Ingen av dom är divor, alla jamers man mött, de är vanliga människor och försöker verkligen inte visa att de är bättre än oss…. för då vinner de inget på det. När jag har mina egna klasser så känner jag allt detta, jag är verkligen inte bättre än någon av dom som dansar med mig, jag bara visar vägen, visar den glädjen och kärlek jag känner för zumba. Sen är jag ju den som måste slita med alla koreografier, hitta bra, roliga och enkla koreosar och sen öva dem förstås.

Jag hade min Zumba Gold klass igår, så jäkla roligt igår igen. Den nya låten, ringdansen gick som ett smäck, vi hade skit roligt, så roligt att flera ville stanna och dansa den igen efter passet så då gjorde vi det. vi var 28 eller 29 igår, många var sjuka, skadade på något vis eller bortresta. Det kändes genast att det var lite mer luft i salen. Idag blir det ingen zumba på Fysioteket, jag jobbar men Torsdag, då kör vi STRONG 🙂

Jobb om sagt ikväll, vi har p-möte först, vi ska börja skriva på vår risk och konsekvens analys, vi måste börja ta ut täthet och titta på scheman. Tänk att det kräver arbetsgivaren att vi ska göra medan de för in en strateg som ska göra det år dom. Ja men det är väl bara att tacka och ta emot, de anser oss som klokare än dom! Usch jag mår verkligen dåligt åt det här, det har börjat ta på mig, jag har jätte svårt att sova, det har jag haft en längre tid, just innan morgonturerna men nu har det börjat innan kvälls turen med. Min mage är sämre igen, psoriasisen har blivit värre och har börjat få hjärtrusningar som jag nämnde igen. Men när det gäller mina utslag så har jag hittat en grej som funkar för mig. Jag har köpt en salt tvål som jag först liksom slipar (finns lite grövre partier på tvålen) på utslagen i bastun, sen tar jag en lenare fläck på tvålen och som lite smörjer när jag fått bort all tjock hud. Sen sköljer jag inte bort saltet, utslagen mår ju bra av att bada i slatvatten. Efter bastun sen smörjer jag dom med bivax. och det har funkat rätt bra på mina utslag iallafall

salttvål

Idag blir det att syssla med lite bokföring, leta reda på nya koreosar och påbörja planeringen av zumba kids 🙂

Be safe out there

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: