Jobbar

Sitter på jobbet, alla sover än så jag passar på att göra en snabb blogg. Man kan ju inte börja stöka med något heller denna okristliga tid heller. Vi har gäster på korttids så jag smyger här på samlingen 🙂

Sista kvartalet med 3-3, sen får vi se vad som händer och var man jobbar och hur man jobbar, vi vet ingenting! Vi har bara fått veta att vi ska göra scheman, det är ju ett arbetgivar ansvar, det ingår i arbetsmiljö att ha ett schema. Ja då fick jag höra när jag ifrågasatte det att jaha du vill inte vara delaktig i ditt schema, självklart vill man det men ansvaret att göra det är deras inte vårt. Vi vet inte ens vilka timmar vi har att spela på, 37/v och heltids anställd säger enhetschefen, ok, vi får behålla våra timmar på vårt ställe, var blir då besparingen? Nja svarar hon det har jag inte sagt! Enligt henne bestämmer vi behovet, vi lägger schema efter det! Ja men vi har behov av en till tjänst, vi har inte täckning för allt idag. Inte har vårt behov blivit bättre, det ät inte ens detsamma som det var för tio år sen, det har blivit tyngre. Vi har samma gäng kvar som vi hade då och de har inte blivit yngre direkt. Även utvecklingsstörda blir äldre, de förändras, vårdtyngden ökar. Godkänns det, en högre bemanning? Kronan och Barkens grundbemanning var en tjänst till, de släppte en för att få 3-3. De ska naturligtvis ta hänsyn till den bortfallna tjänsten och ta in den i planeringen. Sen tycker jag att vi börjar bakvägen, vi börjar med att göra ett schema, inte med att göra en risk och konsekvensanalys, efter den lägger man täthet och sen gör man själva schemat. Nä men vi ska börja med att lägga schemat, det är inte så lätt, vi kan inte arbetstidslagar, vi kan inte bedöma risker och hur man får jobba ensam och inte, vi har ingen schema utbildning. En utav våra gruppbostäder gjorde ett schema före sommaren som de tyckte var helt ok. men när de gått på det en lite stund dyker felen upp. Det är inte så lätt även om du vet vilka som bor där, hurdant behov de har. Det är något helt annat att sedan gå på det. Du ska även i schema läggning ta hänsyn till folks fritid och främjande av hälsa tex. Vem vill göra det, vem vill ta ansvaret för det?

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: