Jobb och jobb

Jobbade mitt 12 timmars pass igår. Men det gick jätte bra, det var lugnt både på daglig och uppe på gruppis. Ibland behöver vi pusta ut oxå. Idag och imorgon blir det jobb fr 12.15-21.30, inget problem med fritiden när vi har jobb pass.

Det var ju lite om 3-3 i Happisbladet, usch man blir bara sur när man läser. De vägrar ge riktiga svar om hur det tänkt sig, hur vi ska jobba, vi vet ingenting och det börjar ta på en, jag börjar få ont i magen innan man ska till jobbet, man får en så olustig känsla helt enkelt över att vi måste jobba i sån osäkerhet och har gjort det i flera år. Så är det att jobba åt Haparanda stad, det finns inga riktlinjer för något, anställningar går till hur som haver, de kan inte ge besked i något, olika regler gäller för olika människor. Och nu detta med vårt schema, det har varit på tapeten av och till i flera år och nu verkar det som att nu ska de visa oss, de ska smälla oss på fingrarna för vi ska inte tro att vi kan bestämma något, det gör politikerna.

Det pratades om narkotikan och hur vi ska satsa på det i Happisbladet. Det ska omfördelas resurser. Omfördelas det betyder att man ska ta folk någonstans ifrån och tillsätta på ett annat ställe och jag tror de menar arbetstidsförkortningen. De tror ju att vi bara går runt hemma och skrotar och får betalt. Så är det ju inte. Men det ska bli intressant att se när kostnaderna skjuter i höjden, när det blir svårt att få vikarier, vad gör vi då? Och om de tänkt att de får lös människor med att ta bort arbetstidsförkortningen och sen sätta dem som kanske inte vill att jobba med ungdomar med drogproblematik, blir omplacerade eller dit tvingade löser inget, det blir ingen hjälp på något sätt, att ha stor rotation på folk, att ha människor som inte är ”fast” anställda där löser inget. För arbetstidsförkortningen är ju del av tid, del av min tjänst. Eller tror de att de kan omvandla vår tid till människor då måste de säga upp oss från delar av vår tjänst och det blir en stoooor apparat för arbetgivaren i förhandlingar med facket, vi är många anställda! Måste man kanske inte ha en utbildning för att jobba med drogproblematik? Det räcker inte bara med att vara ett pratstöd, det krävs ofantligt mycket mer. Och hur ska man kunna ta folk någonstans (omfördela resurser) ifrån när alla ställen som det redan är nu går med för lite folk. Sen säger man att man ska jobba mer med hemmen, jätte bra tänkt, man måste få hjälp i hemma, stödja föräldrar som kanske inte vågar stå upp mot sina barn, kunna finnas mer tillgängliga. Jo men då gör man ju precis rätt i att ta vårt schema, hemma tiden minskar kraftigt! Det finns så många frågor kring detta så det inte är klokt! Det är bara det att de som sitter och bestämmer har noll koll på verkligheten, det ser man ju klart och tydligt nu, de kan inte svara på frågor och när de väl gör det så är det helt upp åt väggarna. De har ingen plan för hur det ska bli och schemat är uppsagt i slutet av maj och med tre månaders uppsägnings tid så går vi rent tekniskt sett inte längre på 3-3. Men inget nytt schema finns. Vi vet inte hur många timmar vi ännu ska göra, har vi ens skuldtimmar kvar, hur räknas det, räknas det fram till sista augusti i och med att då är schema modellen uppsagd.

Ja ja så kan det gå när locket är på. Jag och syrran ägnade oss åt lite bokföring igår. Jag försökte ju själv här för två veckor sen men behövde hitta tillbaka till min verifikationslista…. ja ja hur jag än klickade hit och dit så hittade jag ingen sån. Sen ville jag se hela mitt konto vilket jag gjorde när jag öppnade programmet men det fattade ju inte jag, det var ju bara några poster där! Igår trillade det ner en lite liten aha upplevelse, det finns ju inget mer än det jag såg kontot är ju nytt 😀 😀 fan så korkad man kan vara ibland. Det är faktiskt rätt roligt när man väl börjar, inte alls så skrämmande som jag trodde det skulle vara! Så idag innan jobbet ska jag skriva ut mina verifikationer och sätta dem i pärmen 🙂

Tittar på orkanen Irma som härjar runt i karibien, monster storm, den är på kategori 5 och som om inte det skulle räcka så är José på väg strax efter och som nu ökar i stykra. De har inte ens hunnit andas efter det förra. På den andra sidan, i Mexico så har man haft en jordbävning på en magnitud av 8,1! Och nu väntar de på att stormen Katia ska slå till. Tänk alla som dött, allt som blir förstört, alla uppbyggnad…. Vad händer!!!!!

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: