Ont i handleden, faaan!

Jäklar att jag har ont i ena handleden, på insidan i kanten på höger hand. Det är den hand där pekfingret börjat lite kröka sig och den handen jag oftast har värk i. Så vad händer nu med min hand? Jag är lite bekymrad i och med STRONG, det är ju en hel del armhävningar i programmet. Nå vi får se var det bär av, smörjer med Voltaren innan och tar en värktablett så kanske jag inte känner av den så mycket.

Fan vad jag hann igår alltså, jag körde igenom mitt program på förmiddagen efter blogg och facebook. Sen var vi och besiktade Rolf som numer är vaccinerad och chippad, så nu ska han försäkras. Sen var vi över till Torneå, käkade och kollade in demonstrationen. Det var ju en massa flyktingar som skulle över till Sverige men redan sökt asyl i Finland. De kommer att slussas tillbaka till Finland i och med att de påbörjat sitt ärende där. Det var inte så många som väntat men kanske ett hundratal iallafall. De ropade We want peace, we are humans. Usch vad de tar i mitt hjärta att se det. Det är klart de är människor som du och jag men hur behandlas de? De flyttas runt som boskap, som en på Cape East berättade, de kom till Piteå Havsbad, hann bo där 3 veckor sen skulle de till Haparanda och efter 2 månader här så slussades de vidare igen. Capen stängde den 20 Augusti för flyktingar och bara knappt en vecka senare så beslutade man ändå att ta 300 igen. Jag tänker de har redan varit med om att lämna sitt land, sina hus, tillhörigheter, delar av sina familjer, de har flytt med minimalt med saker, med små barn, bebisar, de har suttit i båtar som knappt burit dom, sett många dö på sin väg, frusit, hungrat och allt för att komma till länder där de inte behandlas väl, får höra glåpord, och slussas runt som boskap. Som en kvinna sa igår, inte ens kor får man göra så här med! Inte för att jag har någon aning om hur man kan göra istället men detta känns hemskt! Jag led med dom, sen hör man hur folk runt i kring svär utav bara den, gamla alkisar, åk hem skrek de på finska åt dom. Tror de att de lämnat allt, gjort en livsfarlig flykt bara för att de tycker det är kul, bara för att komma till Finland?? Då hade de säkert kunna köpa sig en flygbiljett och på ett mycket enklare och tryggare sätt tagit sig dit!

Men nu över till något annat! Efter att vi kom hem så började vi plocka ner poolen, sköljde av den och hängde den på tork, tvättade alla presenningar, upp på tork med dom, alla plattor runt poolen som tog med sig halva gräsmattan, den är rengjorda, förutom några som var så jäkla full i gräs och rötter, de står och torkar så att de är lättare att skölja dem sen, markisolering sköljd och på tork. Innan jag for på zumba passet så vek jag undan de som torkat och radade upp alla plattor som var rengjorda för tork och lastade in markisoleringen, den var oxå torr. Så nu ligger betongmattan på tork, är den ska vikas in, den största presenningen och själva poolen, de ska vikas och in i friggeboden. Sen är det bara plattorna som ska lastas in i sin korg. Men arbetet är inte slut här, spaet ska ner det med. Men den är så liten så den är inget att få bort. Studsmattan står oxå än. Där ska vi slänga själva nätet, det är så trasigt nu. Men den är oxå lätt att få bort, vi lämnar alltid själva ringen uppe, den tar vi aldrig ner. Så görat är lite mindre där.

Gården såg ut som en riktigt läger av något slag!


Sen var det dags att dra iväg på zumba pass. Ett kanon pass, allt gick som smort, förutom på ett ställe, vete fan vad jag tjorvade till det, nå men det är bara och bjuuu på sig som Stefans syrras man säger, Anna sa han på Stefans 50 års fest man måste bjuuu på sig. Han tyckte det var så roligt att vi dansade när trubaduren spelade. Han är själv gammal dansbands musiker och sa att det värsta som finns är när folk inte dansar. Så han dansade så svetten sprutade 🙂

Kom hem, hoppade i bastun, så skööönt! Efter det så redigerade jag nya mixen till STRONG tar in nya blocket idag!!! Pirrigt värre, hoppas det går bra. Det är ju när man ska ha så många olika koreos i skallen samtidigt och mitt minne är inte det bästa. Men det blir en vana oxå och jag märker att ju fler jag måste hålla reda desto bättre går det nästan av någon konstig anledning!!! STRONG är ju ännu lite ovant, ovanan rörelser, ovana koreografier, det tar sin tid att få in den rörelsemönstret men det blir lättare och lättare även där märker jag.

Så nu blir det facebook, uppdatera mig lite och folket sen öva öva öva på dagens pass! Hoppas benen inte är allt för slut efter måndags och tisdags zumborna 🙂

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: