Lilla Skrutten

Vi har blivit med hund! Fatta, vi har tappat hjärnan, efter 9 valpar så köper man en egen! Vi var ju så benhårda att inte behålla någon. Men sista dagarna med valparna säger Danne, nog hade det varit roligt att behålla en, men då var det ju för sent, alla var ju sålda. Han har saknat dem mycket. Sen såg vi lilla Spiken, gnällspiken som Johanna, Dannes mammas kusin kallade den. Vi kunde inte låta bli! Namnet har vi inte enats om ännu, Spiken tyckte jag väl den kunde få fortsätta heta, men det tyckte inte ungarna. Namn som kommit på förslag är, Leo, Sixten, Magnus, Allan, Leif, Leffe, Rolf, Roffe, Björn…. jag kommer inte ihåg alla. men vi vill ha något gammalt svenskt namn iallafall. Rasmus tyckte Björn var bra, men vi får se vad det blir. Kom gärna med namnförslag ni med till oss.

Spiken är en liten blandis mellan lankashire heeler/ dvärg pinscher (mamma) och pappa som är en pinscher. Så vi får se hur den kommer att bli. Den är iallafall tuff som attan, ingen fegis inte. Den var livrädd för våra hundar så klart när den först kom. Den försökte se ut som greve Dracula, morra som bara den, den gjorde utfall för att få dom att backa undan. Så vi fick hålla undan Larry och Dessie en stund så den fick koppla av vakten mellan varven. Jag var på kör och ungarna delade ansvar om den (Danne jobbade kväll) de hade den på sina rum så den fick lära känna dom. Jag kom hem och vi började att vänja den vid Larry och Dessie, det gick jätte fort när den redan började springa på golvet, vågade lite nosa på dom. Efter en halv timme bjöd den in lite till lek fast när de andra visade att nå okej så blev den livrädd. Men det var ju ett gott tecken. Jag somnade som en stock på soffan och Danne fick ta vid. De umgicks och lärde känna varann. Den var ut och pissade en gång, en gång i Savannahs säng och en på golvet 🙂 Att gå i kopplet var jätte äckligt i 5 minuter, men sen gick det av bara farten. vi lockade på den turvist jag och Savannah och vips så gick den hur bra som helst. Lite läskigt med blött gräs är det dock!

När det var dags att gå och sova så tog vi ner dens nya fina bur, matte har gjort mysigt åt den. Vi tänkte att kanske den sover där. Men ack nej, den fick sova i sängen med oss. Den somnade under mitt täcke mellan mig och Danne. Jag vaknade i natt av att den krupit in i min armhåla och huvudet på min arm. Så söööt!

20170831_000151
Vem kan motstå något så sött i sängen ❤

Jag var förberedd att den skulle vara en piss pöl i sängen, men ack nej det var det inte. Men den väckte mig strax innan 06. Men den låg kvar på min arm fram till att klockan ringde och Danne började stiga upp. Då var det bara att hoppa i dojorna på med morgonrocken och direkt ut så att morgon kisset skulle komma ute. Och det gjorde det, duktig liten Spiken. Sen var det frulle för den, ut och prova bajsa, nope inget bajs. Jag släppte ut den andra två och de fick äta och sen ut. Och efter en stund bjasade Spiken på tidningspappret vid Ellens bur, vilken flasback, fast och fin korv. Vi har blandat med dens gamla mat och valpfodret, jag gav den bara små portioner igår eftermiddag för att den var nervös och hade i paniken skitit ner mig och golvet efter bilturen och hemkomsten hit. Det verkade ordna sig med magen på en gång. Nu ligger han i sin bur och sover, det var ju sånt ståhej här på morgonen. Stora hundar som kutar in och ut, snor hans mat och försöker ta hans ben, katter som bara helt fräckt travar in i hans bur, ungar som stiger upp och springer hit och dit. Men nu så är det lugnt och Spiken har somnat. Han ska besiktas på Tisdag, då får han chip och vaccinationer med.

Här kommer lite bilder på underverket, hmm inga bra direkt men det är ju inte det lättaste att fota en valp 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu ska jag köra igenom mina program, STRONG kör jag ju idag och sen ska jag öva lite på Gold.

Be safe out there

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ethel
  Aug 31, 2017 @ 10:14:13

  Han är fantastiskt söt den lille Spiken. Han kommer nog att trivas gott hos er, ganska snart. All lycka till åt er med nyförvärvet. Kramis från mig till dig Anna

  Svara

 2. anders
  Sep 01, 2017 @ 18:59:24

  Man måste ha en mågott miljö…..alltid och lite crazy får man ju lov att vara. Vad vore världen utan sådan människor. Härligt! 🙂

  Svara

 3. wiccans
  Sep 03, 2017 @ 00:16:52

  Allt har gått så bra med honom, han växer in sig i familjen. Kram på dig oxå Ethel 💜

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: