Läser igen

Alltså ytterligare en fastighet i Haparanda som hotas av rivning pga kommunen inte håller efter sina byggnader! Nu är det gamla Löfroths huset! Det är inte ekonomsikt försvarbart att repa det. Men kolla hur det ser ut, det har behövts bara målas i måååånga år och det finns säkert massor som hade behövts göras i det för 25 år sen. Då undrar man hur man kan låta huset gå i sådant förfall som det fått göra? Varför tar man inte tag i saker, redan de små så blir de kanske inte så stora. Det är ju en jätte bra strategi av kommunen, vi skiter i att reparera, vi snålar och sen river vi! Jag jobbar ju i kommunala fastigheter så jag vet att det inte görs mycket för att hålla efter. Vi har klagat och klagat på än det ena, än det andra, det är fukt, det är skadedjur, svamp växer ur väggen, då tog man bara bort den, torkade just det stället och satte på ny våtrumstapet just på det stället, undrar hur det egentligen såg ut under allt. Fönsterbrädor som är 3 cm tjocka, nej här finns inget fukt, fönster som är dåliga, det finns inte handtag på alla fönster så att man kan ens öppna dom, persienner som inte går att fälla ner för att de ser ut som sneda dragspel. Jag vet att det klagas lite här och lite där men inget görs och gör man något så är det bara punkt insatser, man tar tag i det som är synligt men skiter i grundproblemet. Alltså jag fattar inte, behandlar de sina egna hus på detta sätt? Ska hela stan gapa tom för att kommunen inte sköter sina uppdrag, håller efter sitt, prioriterar galet? Kanske man skulle hålla efter det man har först, låt gropen vara. Den kommer att kosta oss betydligt mycket mer än vad den ger. Och den mulitarena man pratar om. Jag vet att de som jobbat på Kuben (jag känner/kände dom) har för 10 år sedan om inte mer klagat på att det finns fukt, det finns saker att repa där. Men då säger kommunen, nej men det behöver inte repas, den är i bra skick. Nu när mulitarenan började och pratas om så är helt plötsligt Kuben i så dåligt skicka att man måste bygga nytt!? Det gamla Haparanda, den Gamla Stan kan vi snart glömma, den är riven! Är det bara stolpskott som bestämmer i denna stad, hur har det gått så här, varför förfaller allt? Inte bara fastigheter, vägar och annat men människor, liv och familjer, knarket härjar fritt i staden! Jag ska sluta prenumerera på Happisbladet, morgonläsningen gör mig alltid sur!

Nu till något mycket roligare, jag hade ett STRONG pass igår, så jäkla kul. STRONG blir bara bättre och bättre för varje gång man kör det! Det är så kul. Tiden går så fort, helt plötsligt är vi framme på det sista blocket, man är så nöjd med sig själv. Och efteråt i soffan, när man bastat och sitter och tittar tv känner man ännu efterbränningen i kroppen, helt otroligt alltså!

Nu börjar jag känna att jag är ikapp med allt, alla koroes är renskrivna så nu är det bara att börja öva! Lite panik har jag, Gold är planerad start den 4/9! Nå jag får lite till att jag numer är mer van och koreografierna sätter sig snabbare. Nya uppvärmningen till fitness är nerklottrad, den ska sitta under veckan, STRONG block 2 är oxå klar, och den tänkte jag få in på ett par veckor det med! Ja ja det går bra detta helt klart, det måste jag tro på 🙂

minne

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: