Jaha det var det det!

Semestern var över för denna gång, idag börjar jag jobba! Klockan 08,30 ska jag infinna mig för 12 timmars passet…. puh. Men men så är det varje år, det känns lite visset men när man väl är där så går det bra. Så dag blir det bara en snabb blogg.

Hittade lite foton från lördagen, men jag borde fotat mig ensam och på närmare håll o fler vinklar bara för att visa hur fin klänningen var.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och så här var det i dagarna tre

Jag och Annika var ute och promenerade en riktigt historisk promenad genom stan igår. Vi möttes vid Stationsgatan sen gick vi efter den och ner till Edenskolan, den gamla delen ska ju rivas nu. Så vi gick och tittade in genom fönstren, mindes hur det var, vilka klassrum man hade, hur man gick, hur det såg ut. Sen gick vi upp till Staren, den ska ju oxå rivas nu, vi kikade in där genom fönstren på aulan. Och jag sa till Annika, vilken perfekt zumba lokal det hade varit till mig, den har tom scen. Det hade vart alldeles perfekt fast att hela staren rivs. Men tänk om man hade kunnat spara aulan ❤ Efter det gick vi ner bakom gamla ica och ner efter gångvägen och över runt ikea. Sen ner i tullparken. De står ju stora foton där som vi båda alltid tänkt gå och titta på men det har aldrig blivit. Så nu gjorde vi det, riktigt roligt att se, gamla Haparanda från början av 1900 talet. Färden gick vidare ner mot stranden, vi kollade in det nya ute gymmet som Pias Jussa har konstruerat, riktigt fint var det, det är inte klart men vilken grej han gjort! Sen gick vi stigen bakom campingen, vi konstaterade att River resturang är jätte fin, vilken grej för hela stan och tänkte på nästa års CMM, möjligheterna bara växer, nu även när Cape East kommer igång. Sen gick vi längs stranden och upp till Tonrvallarna. Tänk de gamla skyttevärnen om de kunde rusta upp dem. Lite puts, lite måla, öppna upp dem så an kan gå in och se hur det var hur det såg ut. Hela området är hemskt. De har gjort en fin trappa upp dit men när man väl kommer upp för den så kan man knappt gå där. Hela trappan håller på att försvinna in i allt sly som växer över under och på sidorna om den. Tänk och bara rensa upp, det är ju tämligen lätt om man redan under våren börjar hålla efter. Men annars tycker jag det är totalt slöseri med pengar, belysning och att bygga en trappa upp, en gedigen sådan när man ändå inte kan gå dit, vad är det att se just nu, ingenting. Den nya hundparken är inte hel länge, den har redan börjats sparkas sönder, det saknades plankor lite här och där, vad trist! Men vad vi tänkte när vi stod och tittade på den var att de boende framför den kan inte va varit glada, deras utsikt över älven försvann på en gång!

Ja och de nya fotografierna på balkongerna på stan. Jätte fint men de som bor där har tydligen inte blivit tillfrågade. Jag pratade med ett par som varit borta under dagen och när de kommer hem så har det ett stort foto över balkongen! Hon sa kvinnan som är pensionär att hon brukade sitta och titta på stan, på folket. Nu ser hon inget utan att måste stå och det tyckte hon var trist. Hon gillar stan och vill se människor just därför flyttade de i den lägenheten. Och nu ser hon inget. Hon sa oxå att det har blivit mycket mörkare inna pga av fotona. Flera av de som bor i huset var jätte arga på fotona. Man borde kanske fråga först innan man gör en sån sak.

Ja ja nu ska jag börja raffsa ihop mina saker, det är dags för jobbet!

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: