Veterinär :(

Vår lilla Sigrid har på någotvis gjort sig illa igår. Vi matade dom på eftermiddagen, allt var ok med alla valpar. Sen upptäckte Danne vid 18 tiden att en av valparna har ont i benet. Sigrid går inte på sitt bakben. Hon lyfter upp det och vill inte alls stödja på det. Jag kände och klämde, drog försiktigt ut det, tröck upp det igen, drog benet mot magen men hon reagerade inte på det alls. Hade det varit av så hade hon ju skrikigt men hon verkade tycka det var skönt att jag tog i det. Jag skulle iväg på mitt zumba pass så jag sa till Danne att massera henne och försiktigt och hålla koll på det. När jag kom hem kollade jag henne igen och jag tyckte hon var som svullen runt knäleden. Men hon hade börjat stödja lite, gå lite för att sen dra upp det igen. Vi vet inte vad som hänt, har Dessie råkat trampa på henne eller har hon själv på nått vis hoppat, halkat? Vi gav mat för sista gången och sen vilade alla valparna. Jag la Sigrid på den tjocka bruna kudden så hon skulle ligga skönt. Kollade till henne lite då och då för att se att hon mådde bra. Hon sov som en stock, på ryggen mellan varven, på de andra precis så valpar gör. Sen innan vi gick och sova så släppte vi in Dessie, och vilken fart det blev på alla, då sprang hon precis som de andra. Vi såg inte först vem som var vem för alla bruna var lika pigga. Idag nu när jag kliver upp så ser jag ingenting på henne, hon är inte svullen och benet är helt normalt. Så jag vet inte om vi behöver åka in med henne men jag ringer ändå när de öppnar kl 08. Det här kan låta lite spacigt men jag tror ju på det okulta och jag bad våra ärkeänglar om hjälp, Raphael denna gång, de hjälper och de lyssnar på oss om du ber dom i från hjärtat och inte ifrån ditt ego. Jag bad dem om hjälp med Rasmus kedja då han tappade den någonstans mellan hemmet, lekparken i torneå och Ica Maxi. Och vi gick rakt på den, Danne var så paff så han stod bara länge och stirrade fastfrusen i backen – Vad är oddsen för det här sa han? Att vi 1 dygn senare går rakt på den och den är kvar, den kunde ju vara var som helst! Nu går du och köper en lott!!! Men jag visste att Rasmus älskar sin kedja, det var en dyr kedja, då pratar vi tusen lappar, han hade fått den av Dennis och han var mycket rädd om den…. och så försvann den! Så min önskan där var för Rasmus del och nu med valpen, jag vill ju inte att mina små fina liv ska lida eller ha ont, jag bad för hennes skull. Ett benbrott tex kan ju betyda avlivning när de är så små. Så prova mina vänner men glöm inte att tacka dom sedan, det är oxå viktigt.

Vilket ös det var på zumba igår!! Helt otroligt, den nya låten gick inte bra, jag hade bara tränat den några gånger under dagen, jag var ju barnvakt på dan till Alicia, sen var det valpar, mat och allt annat när jag kom hem. Men vi hade ett så roligt pass så det övervägde allt. Jag körde en extra låt oxå för Pian, hon älskar fireball och jag hade precis tagit bort den så kommer hon för första gången på länge och tränar, hon har ju haft ont i foten så då frågade jag resten av gruppen ifall det går bra att vi kör den och det gick det. Så vi körde på i över en timme!! Ett jätte roligt pass!!!

Idag hade vi tänkt åka till Kalix och Strandängsbadet annars men vädret är inget vidare och sen kanske vi då måste åka iväg med Sigrid. Så det får bli en annan dag. Ska in på PMU en sväng iallafall, jag har sett en jeans jacka där som jag tänkte köpa till imorgon om den nu är kvar. Vi börjar ju redan imorgon jag och Nina. Det ska bli så roligt. Jag kan ju avslöja nu att vi ska vara konferencierer i concour de charme dvs att vi ska först ragga människor som klätt sig i tema med sin bil och sen ska de visa upp både sig och bilen och då passar vi på att göra en liten intervju. Sen ska de bedömmas och en vinnare ska utses. Detta ska vi göra både torsdag med Europa bilarna, nytt för i år och på fredag med jänkarna. Så det ska bli jätte spännande, nervöst är det, vi har ju aldrig gjort en sån här grej, så det kommer att bli mycket improvisation kan jag lova. Men men både Nina och jag har ju slipat munläder och är inte rädda för scen eller för att prata inför folk så det ska nog gå bra….. hoppas vi  🙂

Och inget har jag hört från bolagsverket, väntar ju att få mitt namnförslag på firman godkänt…. oh jag vill ju veta typ nu… allra helst i förrgår hade varit bra. Nåväl bara att ge sig till tåls 🙂

Ja ja nu ska jag starta dagen, det är strax dags att ringa veterinären.

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: