Det lyckas bara VI med!

Alltså vilken dag och natt vi var med om med Dessie, puh vilken pers! Men jag börjar från början!

Hon fick alltså sina valpar för en vecka sedan precis, på Tisdag. På torsdag märker vi att hon är lite snorig men vi tänker att det försvinner nog. Hon ligger ju mycket och är inte van det. Men det blir bara värre, hon börjar under helgen att rossla och på söndag har hon rätt hög feber. Danne ringer mig på jobbet vid 21 och säger att hon är jätte dålig, hon bara vinglar och kan knappt stå. Jag ilade hem och vi tar tempen, 40,8! Jag ringde Evidencia (Gammelstan) och de tyckte vi skulle komma in. Vi packade alla valpar och Dessie i en låda och drog iväg. De undersökte henne ordentligt, tog prover och kände och klämde. Hon var lite uttorkad, inte farligt men litegrann, alla prover förutom crp var bra. Crp ska vara under 30 och hon hade 115! Så en infektion det hade hon men var kunde de inte riktigt bedöma. Hon hade inte illa luktande flytningar, det kom lite tjockare blodaktigt från musen men inget som luktade illa eller var varigt. Hennes juver har jag hållit koll på för jag tyckte de var lite varma, tänkte så hon inte åker på mjölkstockning. Veterinären kände och klämde på dom men han sa också att de var ok. Var han misstänkte var att hon kan ha en begynnande mjölkstockning men valparna suger så mycket att de håller undan den eller att det är en livmoder inflammation. Men han ville testa med ett lindrigt antibiotika innan någon operation just för valparnas skull. Dessie får vätska under huden och ett snabbverkande antibiotika i spruta. Men nu startar vår fantastiska berättelse om att köra ur Gammelstan!

Allt började egentligen redan när vi körde dit! Vi är så jävla dåliga på att köra i Gammelstan så det inte är klokt, jag vet inte varför denna lilla stadsdel förvillar oss så jävla mycket! Jag satt på GPS:en redan när vi svängde av mot Gammelstad, och vad händer, jo Danne brassar förbi vägskälet vi skulle ha svängt av vid! Han skyllde å mig, -jo men du borde ju satt på den tidigare 😀 Jaha, det var bara att fortsätta, snabbt rättar ju damen i GPS:en sig… fortsätt rakt i 3,5 km…. efter 800 meter sväng höger… fortsätt efter denna väg i 4 km. Så det blev ju en liten om väg. Nåväl det är inget mot vad vi var med om när vi skulle hem! Tänk säger Danne oss två i en bil på Sverige semester med en GPS!!! Ja vi garvar utan att veta vad som väntar oss på tillbaka vägen!!!

– Sätt nu på den direkt säger han innan vi ens backat ut från parkeringen vid Evidencia.
Jadå det gjorde jag, den visar oss genom kyrkbyn. Men det gör inget, det är ju fint att köra den vägen…..
-Kör rakt efter denna väg efter 500 meter sväng höger…. japp det gick bra
-Efter 200 meter sväng vänster… det fixade vi oxå
-Efter 150 meter sväng höger…. jävlar vi missade där…
-Kör 300 meter sväng LITE åt höger…. va fan är det sväng lite åt höger??
Danne börjar börjar bli lite uppstressad klockan är 01 på natten och vi virrar runt i Gammelstan…. folk sover och det är trångt, smala gator och med en bil med trasig servo!
-Är det här lite åt höger?? små gapar han, vad fan är det?… vi missar den och kör rakt eller kanske GPS:en hade tyckt att vi svängde lite åt vänster
-Efter 100 meter sväng höger…. det går ej vi missar
-Sväng vänster, sväng höger gapar GPSen, gatnamn hit och dit kommer från tanten i gpsen…  Danne blir mer och mer uppstressad
-Men förbannade kärring, håll käften innan jag klappar till dig gapar han stressat åt min GPS!! Rakt framför oss står ett hus och det blir en jävligt tajt vänster sväng
-Sväng höger gapar GPSen. Danne gapar det går inte och jag asgarvar, en katt glor fånigt på oss när vi kör förbi den. Danne försöker verka lugn och säger -Se vilken fin katt!!!
Helt plötsligt står en skylt HAPARANDA ,
-Där vrålar jag i vårt hysteriska tillstånd, dit ska vi, sväng höger, gpstanten säger sväng vänster
Danne vrålar med uppspärrade ögon
-Släng ut den jävla gpsen!!!! och jag garvar så tårarna sprutar. Danne oroar sig för att snart är snutarna här, de har fått larm, mystiskt blå bil snurrar runt och snokar i Gammelstad, de kommer ju fan och plocka oss! Vi hade fönstren öppen i bilen, när vi kör förbi katten och Danne vrålar att kärringen ska va tyst innan han klappar till henne, så sitter katten på fönsterbrädan vid ett fönster som är öppet!
-Jo vrålar jag mellan skrattsalvorna, ja du kommer och åka dit för hustru misshandel om någon hörde dig!
Alltså hur fan kan någon köra vilse i gammelstan?? Det är ju otroligt, men det är ju små gator hit och dit och upp och ner, finns ingen logik där. Det är inte första gången det händer oss, vi har irrat där förr. Men det är ju inte många gator heller, hur lyckas vi jämt! Nå vi hade en jävligt rolig hemfärd iallafall 🙂

Idag mår Dessie betydligt mycket bättre, hon har 38,0. Men igår morse när jag stiger upp har hon ännu 40,8 efter en spruta antibiotika. Jag började tappa modet…. nå han sa veterinären att det kan ett par dagar innan vi börjar märka skillnad. Men redan vid 12 hade febern börjat sjunka, 39,1, några timmar senare under 39 och nu hade hon 38,0 i morse. Hon ska nu ha tabletter tre gånger om dagen i 10 dagar. Så det här lär bli hur bra som helst. Jag tyckte så synd om henne, stackarn har varit dödsjuk men ändå gjort sitt bästa med valparna, matat, putsat och verkligen varit en bra mamma fast att hon mellan varven knappt kunde ligga för att näsan stockade igen. Jag fick rensa den med tops! Det är så skönt att se henne nu, en helt annan hund. Nu ligger hon ner med valparna lugnt och tryggt. Våran fiiiina fiiiina Dessie ❤

Hade ett STRONG pass igår, 8 lyckans strongare på plats, vi gjorde ett super pass! Varmt svettigt men ack så skönt!!! Idag blir det Zumba fitness, så strax ut på altanen och öva, solen skiner från en klar blå himmel och det lär bli en varm dag. Efter att ha övat på mitt pass så tror jag att jag ska börja ta fram poolen 🙂

Be safe out there

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Jun 20, 2017 @ 10:44:43

  Du, Danne och GPSén, nästa gång ni är ute och kör så kan du väl filma 😀
  Skönt att kunna läsa att Dessie är bättre 🙂

  Svara

 2. wiccans
  Jun 20, 2017 @ 22:25:48

  Hahaa Anders det ska jag göra 🤣🤣

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: