Dessie

Jag är lite orolig för Dessie, hon mår inte så bra. Hon har fått feber och snorar. Men sen mellan varven efter att jag haft ut henne en stund och fått henne att äta så mår hon bättre. Då andas hon lättare och är rätt pigg. Nå vi ringer veterinär på Måndag ifall detta inte blir bättre. Det kan ju vara att hon inte fått ut allt, att det ligger kvar någon efterbörd. Men hon har inga illa luktande flytningar, blod kommer det av tjockare variant men det ser normalt ut. Hon har ju burit 10 valpar, så hennes kropp är ju säkert slut, hon ger di åt 9 stycken och det tar ju oxå en hel del på henne. Hon är ju svagare. I morse ville hon inte äta själv men jag matade henne då åt hon upp nästa allt. Då verkade matlusten vakna och hon visade att hon ville ha mer. Igår tog vi ut henne från valplådan en stund, hon fick vara med oss. Hon var lite orolig först och kikade in genom gallret att allt verkade ok och sen la hon sig. Nu har hon snart ammat klart så då tänkte jag ta ut henne till mig en stund.

20170618_093015

Vi har varit ut, hon var ute på gården betydligt längre än hon brukar, for runt nosade, verkade söka något. Men det var bara en bra skit plats, hon har ju haft diarré av och till men nu var det fastare. Hon sitter nu i sin bädd här ute och kikar mot valparna men jag tänkte erbjuda henne lite lugn och ro. Hon är en sån jätte duktig mamma. Jag ska gå in och sitta där med henne sen en stund. För att vi ska hinna med och ta undan valpar när hon kommer utifrån så har vi en kartong där de är medans hon är ute, sen tar vi de minsta som behöver lite mer och äta först innan vi släpper in bulldozrarna, de bruna valparna, jäklar vad de bara väller fram. De minsta bara flyger när de trycker fram och ska äta! Hon känns piggare nu iallafall.

Vi hade avslutning med Zumba Kidsen igår men det tar vi i den andra bloggen, vädret var underbart…. ja men ni får gå in på zumba bloggen om ni vill se foton och läsa om vår härliga avslutning ❤

Efter det for jag hem, packade upp grejer, packade ner grejer i arbetsväskan och kl 13 skulle jag infinna mig på jobbet, det var pust med en kopp kaffe och sen iväg. Nå jag har som inget problem med fritiden kan man säga.

Ja ja klockan 13 blir det jobb igen, det har regnat men just nu är det uppehåll. Det ser ut att solen vill kämpa sig fram även idag 🙂

Be safe out there

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. anders
    Jun 19, 2017 @ 08:38:23

    Hoppas verkligen att hon repar sig, Dessie. En go tjej! 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: