Från valpar till zumba

Ja går dagen var händelserik och samtidigt den slöaste dagen på länge. Efter att ha bloggat efter den 6e valpen så kom 3 till!!! Så 9 små liv och en dödfödd som numer är begravd vid de andra djuren på gården, egna stenar på sin grav har den oxå fått ❤ Vi har inte hunnit kolla kön än på dom, det sprutade ju bara valpar. Men 4 bruna och 5 svarta, fast jag tror att en av de svarta är mer ”blodpuddnings färgad” Otroligt, hon var så duktig hela tiden Dessie. Hon är en så bra mamma. Tänk att de vet exakt vad de ska göra fast att de aldrig haft valpar tidigare. När de kom så slickade hon fort bort hinnorna och börjar från det håll hon ska, från nosen. Hon biter vant av navelsträngen och putsar dom mothårs precis som man ska göra. När de ätit så tvättar hon dom mellan benen för att stimulera igång kissandet och bajsandet. Hon ligger med dom lugnt och fint. Lite har jag fått vakta så hon inte klämmer dom. Idag ska jag iväg på pmu och köra gamla täcken åt henne. Hon är ju lite prinsessan på ärten, hon är van att sova mjukt och skönt nu har hon bara handdukar och en filt på golvet. Visserligen är det tidningar och foam under korkmattan men det duger inte till henne. I morse vid 05 vaknade jag av att valparna skrek, då hade Dessie gått och lagt sig i deras lilla skokartong jag haft åt dom (när det kom nya valpar så satte jag de andra i den för att hon inte skulle trampa på de som redan var födda) Så in i den hade hon trängt sig, tänk knas hunden och rymdes det gjorde hon 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var så kaos igår, trött var jag efter tre nätter då jag knappt sovit, den fjärde natten med Dessie blev jag ju väckt kl 04 av Danne. Så min hjärna funkade inte alls, kom inte ens ihåg att jag sattit bilder på bloggen på valparna. Hon gjorde ju dom 4 första i soffan så den såg ju ut som en slaktbänk, det var bara att slänga soffkuddar och filtar. Sen har vi ju en vatten dammsugare så Danne var och köpte möbeltvätt och joxade med kudden hon fött på i timmar, sen var det ju lite på själva stommen med. Men han fick bort allt, det blev jätte bra. Hoppas bara det inte luktar något från den nu! Annars är det bara att köpa en ny soffa! Även om det inte luktar för våra människonäsor så känner djuren det och då kan vi få problem med pinkande osv. Bara igår där vi begravt valpen, den var inlindad i papper och en tjock påse sen grävde vi ner den ca 30 cm, jord på, en tjock bit jord med gräs på det, sen ännu platta stenar på graven och Dessie stannade till och nosade precis där! Snacka om luktsinne.

Jag orkade inte göra många knop igår. Förde Savannah till skolan, hon ska på klassresa, Danne ringer det kom fler valpar, snabbt tillbaka hem. Mellan varven satt jag mest och såg ut som en zombie. Övade mina zumba låtar lite här och lite där, Danne var och handlade, vi har fixat hem valpersättning eftersom det kom så många valpar ifall Dessie inte har tillräckligt med mjölk. Dennis, Mathilda och favvo ungen Alicia var oxå förbi igår och dansade och lekte med fammo. Dennis har ju fyllt 27 så han kom med tårta till oss, jag jobbade ju och kunde inte fara när han hade bjudning. Han är en sån duktig pappa Dennis, otroligt, han är så bra med henne. Mathilda är oxå en super mamma, jag är så stolt över dom båda ❤

Zumba passet gick kanon, jag tänkte att jag skulle tjorva hur mkt som helst eftersom jag var så trött i mössan men icke, det gick hur bra som helst alltså tom den nya låten. Den kommer att bli en riktig sommarplåga tror jag.

Nä nu ska jag skicka iväg lite låtar till favvo Gällivarebon Meiri, hon är orsaken till att jag är zumba instruktör idag. En underbar människa, brasilianska och galen i zumba ❤

Be safe out there

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: