Livet, ta vara på det!

Jag har haft en vän till som legat inför döden i cancer. Han dog igår. Jag har varit in till honom på fb nästan varje dag förutom igår. Jag hade en så dålig natt natten mot igår, jag var återigen vaken mycket. Jag var trött och hade mycket att göra under går dagen. Men i morse gick jag in och läser att han fått somna in. Det sista vi pratades var för två veckor sedan. Han hade fått plats på ett vad jag tror är ett privat hem för palliativ vård. Då pratades vi lite på messenger. Och nu är han borta.

Ari och hans tvillingsyster började i vår klass i 8an, de flyttade från Sundsvall hit upp. Han var en spjuver redan från start, glad och uppåt. Han hittade på alla möjliga tokiga saker. Vi tjuvrökte på dassen ihop, vi hade fester, vi dansade, sminkade, rände runt stan. Vi dansade tom gammeldans ihop jag och Ari. Efter träningarna gick vi hem dansandes hambo efter gatorna.

Efter tornedalsskolan började han jobba på Tapanis resebyrå här i stan. Men ganska snart blev Happis för litet och han flyttade neråt Sverige. Han har bott mestadelen i Stockholm iallafall. Genom åren snokade han alltid reda på mig med rätt adress och allt. Jag fick alltid lite då och då ett God Jul kort, nångång ringde han. Han kom ihåg min födelsedag…. Och nu de här sista åren har vi varit polare på fb sen 2008, i April enligt facebook.

Han har levt ett otroligt liv, rest mycket, överallt runt världen, upplevt mycket, han verkar ha haft en stor vänkrets och sin kära lilla Stuglott som de verkade vara mycket i. Det var alltid bilder på bjudningar, middagar ihop med släkt och vänner.

Ari och hans man Erik gjorde lite drag queen shower ibland, de var tom med i tv serien Håkans bar. Men det var Ari som jag minns honom full av liv, inte rädd för något, det var bara och köra på.

Ari i den röda peruken, Erik i ljust. De är stiliga män båda två eller hur.

När jag läste hos honom att hans cancer tagit ett steg till, att det gått från att vara opererbart till dödligt så pratades vi över messenger han sa att jag är inte bitter eller arg, jag har fått leva 50 fantastiska och lyckliga år, tänk hur många som lever längre olyckliga. Nu skulle han fyllt 52 år i Maj. Jag hoppas du har frid nu, att dina plågor är över. Nånstans där uppe gör du livet roligare för en massa andar.

Vi ses Ari ❤

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Pian
    Apr 21, 2017 @ 10:39:01

    ojdå, va tråkigt Anna<3

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: