Sverige under attack

Alltså det kändes i maggropen att höra de orden från Lövén igår. Alla visste vi att det kommer att hända men ändå kändes det overkligt ATT det hände. Jag kom hem från jobbet och ställde mig genast att börja laga mat. Radion var på och jag slö lyssnar lite. Sen hör jag att de pratar om att det ligger folk på trottoarerna, lastbil och Stockholm. Danne kommer in och jag säger,det har hänt nått i Stockholm. Vi börjar lyssna bättre,  Danne kollar nätet, jag visste inte vad jag skulle tro, tänkte att det kanske är en radio pjäs. Men sen inser vi att nej detta är verklighet. Men ännu då tänker jag inte riktigt terror dåd även om mina tanker direkt for till England, Tyskland och Frankrike. Alla har vi ju släkt och vänner där så jag ringer syrran för att kolla att hon är säker. Kollar fb efter satuts uppdateringar, alla de som jag känner verkar just nu ha klarat sig. Man kan som inte på nått vis ändå ta in att det hände i Sverige. På tal om facebook, jag blir så arg på elaka, dumma statusar… folk tänker verkligen inte, undrar om det vet ens vad terror är!? På en status stod det om att det är dags att stänga gränser… barn med skäggväxt osv…. så dumt helt enkelt. Undrar varför vi har flyktingar, undrar varför ett barn eller en tonåring väljer att lämna sitt land sin familj och komma hit till ett land de inte vet någon om, de har inget, de känner ingen, det vet inte hur deras resa ska bli? Tror de att alla valt det? Just dessa människor är ju själva på flykt från det som just hände oss, de flyr ju själva ifrån terror, krig, hot och våld! Jag blir så irriterad på sånt!

Men sen ett annat fenomen som jag ibland oxå känner att jag kan bli så irriterad över är hur folk på facebook tycker sig och tror sig vara bättre, klokare än andra och går ut och trackar ner på folk. En grej är dessa tester, jag kan tycka att de är ganska roliga att göra, så jag gör alltid någon då och då bara för att det är kul, ibland lägger jag ut resultatet men ofta stänger jag bara ner rutan. Men jag tror de flesta av oss är väl medvetna att det inte ligger någon vetenskaplig bevisning bakom dessa tester. Sen läser man rätt ofta hos andra om hur korkade folk är som verkligen gör dessa tester, tror de verkligen på resultatet, hur de orkar, hur de utsätter sig själv och andra för intrång i vänlistor och annat. Men hallooo våga ha lite kul nångång! En annan sak jag blev lite paff över var att det finns personer som ser ner på folk som har en annan tro och nu menar jag inte religion, jag läste en status om att det var så häpnadsväckande över att det finns folk som tror på änglar, man gjorde sig lite rolig över det. Jag vet en som driver en firma på sidan om jobbet som medium, hon håller på med bla änglar oxå. Sen läser jag en status där man gjorde sig rolig över en annan företagare i stan, gör sig lite rolig över dennes tjänster med. Jag tycker det är oroväckande att man gör så! Undrar varför? Vad vinner man på det? Tror man inte läs, inte, ingen tänker tvinga någon till något. Men att dumförklara någons firma på detta sätt tycker jag inte är ok. Dessa utbildningar kostar rätt mycket pengar att gå, som de med Terri Evans tex, Birkan Tore är garanterat jätte dyr. Det handlar inte om 2-3000 kronor, det handlar om betydligt mycket mer. Man får ofta ta lån för att gå dessa utbildningar. Om jag inte gillar det jag läser så finns en finurlig lite funktion, skrolla förbi, kommentera inte, gör inga roligheter, skrolla vidare tills du hittar något i din stil att läsa!!!

Jag minns när jag började träna jätte mycket så blev jag så jäkla paff över att folk började ge sig på mig på facebook. Jag blev faktiskt varnad av de som tränat längre att inte skriva så mycket. Men jag var glad och nöjd över att jag hittat nått så jäkla roligt som Everybody, det blev som mitt andra hem. Jag kände mig så nöjd över mig själv och ville dela med mig av min lycka, få andra att inse att fasiken så kul detta är. Och så började folk tracka mig öppet på facebook, de gav sig på mig på stan, på fester, japp det hände mer än en gång. Jag fick otroligt mycket skit över att jag börjat träna. Sen slutade jag röka och slutade att dricka alkohol. Och så blev det ett jävla liv på människor. Jo det är helt sant, jag fick försvara mig, förklara mig. En fest jag var på var gräslig, tur att jag hade Mervi Rundgren vid min sida då. Vi satt bredvid varann, framför oss en panel av människor som sprutade frågor som, hur mycket tränar du egentligen, vem av er tränar mest, varför röker du inte och VARFÖR har du slutat dricka? tror ni att ni är nått, de såg verkligen ner på oss, spydde sin galla och alla var de kanon fulla!!! Jag bildade en hemlig grupp på facebook som hette The maniacs, i den la jag enbart till folk som tränade som kunde förstå vår iver, i den var folk som skrev fan vad bra jobbat fast jag gjort 8 pass på en vecka och var på väg på nästa. Men det blev oxå ett irritations moment för folk, när folk började ana att gruppen fanns så blev man irriterad över det med. Måste man ha en egen grupp?

Jag har insett att jag kanske stampar på ömma tår hos de som gärna vill men av någon anledning inte kommer igång, de vågar inte, vet inte hur, är rädda att inte orka, många säger jag ska bara komma i form först? Men gud så knasigt, det är ju det vi gör på passen, vi ska komma i form. Idag är jag starkare, jag skriver om min träning precis så mycket jag vill, jag älskar min zumba och de som inte gillar det jag skriver, ta gärna bort mig som vän. Det sista jag vill är att irritera någon. Det blir bara dålig pr för mig.

Nä nu ska jag gå igenom lite pass inför Måndagen, jag ska iväg och ha lite ZUMBA KIIIIDS!!! oh så roligt det ska bli ❤

Be safe out there ❤

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åsa Tornin
  Apr 08, 2017 @ 10:16:41

  Världen är tokig 😔 och jag förstår någonstans att folk blir rasister för det är ju sällan en Tage Svensson som gör dessa idiotiska handlingar men felet dom gör är ju att dom drar alla över samma kam och det är fel 👊

  Svara

  • wiccans
   Apr 09, 2017 @ 09:03:22

   Ja precis, det är ju inte en grupp människor man ska döma utan handlingen oavsett hur personen såg ut!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: