Begravning

Vi var ju på begravning igår, Dannes mormors systers fd man Rolf gick till sin sista vila. En fin begravning, de hade egen präst Yvonne Hallin med sig hit upp (alla hans barn bor i södra sverige). Hon är kyrkoherde i Stockholm annars tror jag, men vet inte vilket(a) stift. En kompis till Anette (dotter till Rolf), hon har döpt Rolfs barnbarn och vigt Mona och Patrik som är Anettes syster och hon har varit här och kände Rolf. En riktigt rolig präst, hon var så alldaglig, gick runt och serverade, hon hade en härlig Gotländsk dialekt. Hon sjöng en sång på gutiska av Allan Nilsson (tror jag det var), Ainbusk singers pappa under själva minnesstunden. Mona läste en dikt i kyrkan, skriven av Fritz Pipping, om Tornedalen, naturen och livet här. Rolf älskade naturen. Anette berättade sedan på minnesstunden om Rolf, var det bott och var de alla är födda. Hans sista tid, dagarna innan, vad han gjorde, att de åkte runt överallt var de bott i Haparanda, ställen han älskade…. hon sa att det kändes som om han tog farväl. Han var hemma den 1 januari från lasarettet, de var alla där, alla barn och barnbarn. Han hade sagt att tänk att hela högen är här. De åt tillsammans och de umgicks och hade roligt. Anette sa att det kändes som om han drog ut på tiden, som att han visste att detta var sista gången.Den 3:e dog han. Ulrika oxå dotter till Rolf läste alla verser, var alla hade bidrag i olika fonder. Rolf själv var aktiv i hjärt och lungsjukas fond.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hon är så otroligt stark Anette, hon tar tag i saken, hon berättar sakligt och precis. Hon har så målande ord man ser bilden framför sig. Hon är en berättare, en underbar människa. De var alla starka igår, Mona som läste dikten under begravningsakten, man hörde att tårarna var på väg men hon kunde samla sig. Ulrika när hon stod inför alla och läste verser, jag tänkte mig in i hennes situation, hur jobbigt det måste vara. Men hon klarade det galant. Begravningen och minnesstunden gick i ljusets tecken, precis som pappa hade velat att det skulle vara sa Anette. Hon avslutade med att säga, pappa började året med glädje och så ska året fortsätta.

Nu ska jag börja göra mig i ordning, jobbet kallar om ett par timmar…… hela dagen fram till 21,30 ikväll!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: