Omvända världen

Nå mutta (inte det fula svenska ordet, utan det betyder men på finska) aja baja Anna-Maja, jag har slarvat med bloggandet. Men som vanligt går mitt liv i 300 knyck! Nå nu blev det iallafall 🙂 Valet, ingen missade väl president valet. Donald Trump vann! Ja jag vet inte om jag gillar det iallafall. Det har ju varit mycket prat om vem av dom som är den värre, inte bättre! Har inte hängt med så mycket när det gäller Hillery, det har varit mkt skit om henne med. Men vad jag känner med Trump är att han inte har så mycket politisk erfarenhet, han far fram som en vilde, gör hur som haver, säger vad som helst, hotar hit och dit. Bara som nu under valet, muren mot Mexico, slänga ut miljoner av människor. Nu säger jänkarna själva att nä de tror inte att han kommer att göra det, det var bara prat. Det tror jag absolut att det var, rent logiskt tänk så känns det omöjligt! Men hur kan man rösta på en människa som står och gapar sånt, man tror/vet att det är snack och ändå röstar man. Lyssnar man inte på honom alls? Vad vill han? Varför vill man ha honom som president. Allt det bra han sagt kan ju vara lika mycket snack. En kvinna sa, jo men min man säger oxå mycket som jag inte lyssnar på. Men det är fan annorlunda om man gör det hemma i sitt hus, på sin gata, i sitt kvarter men inte när man ska styra Amerika!

Jag tänker har han kapaciteten, erfarenheten att axla den roll han fått? Han är nu inte ensam om att ta besluten, han kan ju inte göra hur galna saker som helst. Och bara det att strunta i Parisavtalet, har han tänkt vad det innebär? ser han bara pengar? Tänker han inte framåt alls? En del säger att han inte kan gå ur, det kanske man inte kan men man kan välja att strunta i det för det finns inga straff eller sanktioner mot länder som inte följer avtalet. De menar på att få stå vid skampålen inför världen räcker! Hans kvinnosyn, hbtq, hans uttalanden gällande utvecklingsstörda, rasism, tänk att USA ändå valde att rösta på honom trotts allt detta! Sen att han är en otrolig strateg när det gäller affärer, pengar, att vara målinriktad, ja han vet nog vad han vill och det sägs att han är manipulativ nog att få det han vill. Det ser man ju när det gäller detta. En kille sa i en intervju -Jag kan inte tro att det är sant, att Amerika röstat på någon som startade sin bana på skoj!

Jag såg hans tacktal. Väldigt harmoniskt och fint. Han startade med att tacka Hillery för en väl utkämpad match. Han gav henne väldigt mycket beröm och det kändes ärligt på nått vis. Jag vete tusan om han ens förberett ett tal eller pratade han spontant? Eller var det så förberett att det kändes spontant! Det blev som inte den respekt över talet som man är van att se på den nivån, inte den professionalitet man är van vid. Det kändes som om han pratade för en skola. Sen när han började tacka folk så flög det till höger och vänster och efter varje tack i princip, var är han/hon? Han verkade sakna koll, så han tackade Reince Priebus och tvingade stackars karln att säga några ord. Han var inte förberedd på det, det såg man. Hela talet saknade värdighet på nått vis. Det är kanske helt oviktigt men jag känner att har han respekt för det han ska göra då? Jag tänker att kanske var det så talet skulle vara, han kanske ville visa USA att han är en vanlig människa som ska förena dem. Kanske var det den känslan han ville förmedla. Ja ja man ska inte döma hunden efter håren, vem vet han kanske gör några kanon år!

Ja ja nog om det, världen vänjer sig och man finner ett sätt att hantera detta med. Idag blir det träna av. Zumba Gold ikväll, nya låten är en utmaning som kommer, så jag tänkte träna in den redan nu och sen filmar vi färdigt så vi är klar och skicka in.

I tisdags hade jag 35 935 steg på aktivitets klockan, hoppla sa Kerstin, så kan det gå när man kör 3 pass men att träning innan passen med!

wp-1478764170343.png

Max puls under fitness passet var 188, medel puls på 134! Jag förbrände 1500 kalorier den dagen. Det där som står 3648 är hur många kalorier jag hade kvar att äta den dagen.

Snö kaos i Stockholm, ja det är ju fler ställen som fått en jäkla mass snö. Nånstans kring Skellefteå har de fått över en meter! Tänk vad omvänt, Happis har inget, frost på backen men ingen snö. En annan är ju lättad, gillar ju inte den vita massan. Så här ser det ut här idag.

Dessie och Larry ligger och myser vid brasan, det är minus 12 ute så brasa blev det imorse 🙂

Nä nu in på zumba bloggen, måste bara blogga om Tisdagens zumbor!!! ❤

CU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: