Livet e najs

Det känns så bra ibland hela livet. Idag är en sån dag, plus 3 grader ute, ser friskt ut. Jag tänkte gå ner i källaren, köra strong och sen ut med hundarna på prommis. Under dagen ska jag gå igenom mina nya låtar lite smått. Och sen börja skriva ner uppvärmningen från nya zin, den ska in i minnet under de här två veckorna jag blir bort från fitness zumban.

Hundrana ligger och vilar i samma korg, det händer inte ofta, Larry vill jätte gärna gosa med henne men Dessie ser ut som greve Dracula när han försöker. Men idag fick han av någon anledning 🙂

wp-1476682401772.jpg

Får se då om vår lilla gumma är dräktig. Larry var ju på henne knappa halv året gammal! VI hoppas att det inte tagit, det syns inget på henne och hon borde isåfall vara snart 5 veckor på väg. Visserligen brukar det inte synas förrän i slutet. Hon har blivit lite förändrad tycker vi, lugnare, mer irriterad på Larry…. jag förutom idag då. Vi funderade på om vi skulle ge henne en abort spruta men då var jag in och läste lite om temperament på dem båda.

Pinscher
Rasen är stolt och vänlig, men måttligt intresserad av främlingar. Den är intelligent, lättlärd och har snabb uppfattnings- och reaktionsförmåga. Den ska fostras vänligt och konsekvent med förståelse och humor. Den är lojal sin familj och har stort behov av närhet. Pinscher är alert och nyfiken och visar många egenskaper hos en urhund. Den kan vara känslig för kroppsspråk och har kvar sin ursprungliga vaktinstinkt. Som ägare är det bra att ha grundläggande kunskaper om hundars beteende och språk för att undvika missförstånd.

Tibetansk terrier
Människorna i Tibet kallade dem för ”småfolket” och det säger en hel del. Den är intelligent, tillgiven och mycket känslig för sin ägares sinnesstämning. Den försöker vara till lags, hårdhänt bestraffning är mycket olämpligt även om det är viktigt att uppfostran är fast och konsekvent. Det är viktigt för en tibetansk terrier att få vara en fullvärdig familjemedlem. Till sin natur är rasen gladlynt och barnslig och många av dem tror att de är valpar hela livet.

Tibetansk terrier skall vara livlig och ha gott kynne. Den är trogen
och har många andra tilltalande egenskaper. Till temperamentet är
den öppen, alert, intelligent och modig; varken vild eller strids-
lysten. Rasen intar en återhållsam attityd mot främling
Och tibben är ingen terrier trotts sitt namn, den går under vallhund. Den har oxå använts som vakthund.
Så ni ser karaktären är väldigt lika på dem och det samma med temperament men tibben är lite mer clown, pinschern är mer ”värdig” i sättet. Det är ungefärligt lika stora och ska båda vara kvadratiskt byggda, pinschern är något större än tibben. Vad det gäller parningen så bryr jag mig inte så mycket om hur de skulle bli utseendemässigt men temperament är viktigt. Och jag tror det skulle bli riktigt bra. Så vi beslöt oss för att det får gå. Sen blir det kastrering av den gode Larry. Vi trodde aldrig att han skulle fatta, han var ju kanppa halvåret ju! Men se det kunde han, den lilla lymmeln! Nå spännande blir det. Jag har redan 3 bokningar ifall det skulle bli nått, Pian, Annika och sen Maria. Har sökt efter just denna blandning på nätet men hittade inte. Däremot hittade jag tibbe/whippet/spets. Kunde ju bli något sådant fast mörkare och lite högre skulle jag tro 🙂

Ja ja nu ska jag ner i källaren strax så det gäller att sätta fart

CU

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Okt 17, 2016 @ 09:10:06

  Vår Sigge är ju en blandras, andra inslaget är Bichon Havanais men det är nog bara tibbe i Sigge. Allt du skrev ner om dem stämmer hur bra som helst, när någon frågar hur de är brukar jag säga att han är 1/3 hund, 1/3 pajas och 1/3 människa. Väldigt social och charmig 🙂

  Sigge leker väldigt mycket med många olika raser, men det finns några som vi möter ibland som han helt klart skulle kunna flyga på på en gång

  Svara

  • wiccans
   Okt 17, 2016 @ 12:35:17

   Dom är riktiga clowner, så roliga o studera. Man ser direkt att de är smarta hundar. Ska bli spännande

   Svara

 2. Pian
  Okt 17, 2016 @ 09:56:16

  åhhhh, spännande…..:)

  Svara

  • wiccans
   Okt 17, 2016 @ 12:37:49

   Jötte spännande. Hon är annorlunda Dessie mot vad hon brukar, som mer värdig på nått vis. Hon stirrar på Larry när han gör fanstug som om -Se där den lummeln gör nått vi inte fåååår!!! Annars brukar ju hon vara med på ett hörn 🙂

   Svara

 3. wiccans
  Okt 17, 2016 @ 12:35:57

  Fan den smet…. det ska bli spännande o se ifall hon är dräktig 🙂

  Svara

 4. Anders
  Okt 18, 2016 @ 08:50:11

  Apropå Larry som försökte göra Dessie på smällen. Det där försökte Sigge också med i tidig ålder, men han kastrerades direkt när det var ok att göra det. Han har inte fattat än, han kör på som vanligt iaf. Han är ju drygt 3 år nu och kommer det någon tik i närheten som löper, ja då kör han…..men som väl är det blir inget ändå 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: