Möte på skolan!

Gud vad härligt jag är ledig idag! Så efter att jag gjort mitt på datorn blir det STRONG i källaren!!! Vad jag längtar efter att få köra det!  Jag har övat mina låtar till nästa vecka så det är bara finslip där, kidsens låtar har jag börjat gå igenom och listan för E villan tar form. Hade en i veckan men jag vet inte, jag byter ut lite där. Var på väg i fredags, lite sen, men som tur var ringde Lisen och sa att jag inte behövde komma. Då har jag tid att planera lite bättre där. Jag ska hämta ner låtarna från sista skivan som jag gillade, sätta ihop uppvärmningen så det är klart. Sen är det bara öva öva och öva där med.

Jag var på möte på Gränsskolan i fredags, hem och skola bjöd in både politiker, föräldrar, lärare osv…. eller var det skolan som bjöd in?…. nå någon var det och jag var där 🙂  Tänkte att jag passar på och går och hör diskussionerna hur de går. Det blev tal om regler och tillvägagångssätt, vems ansvar är vems osv. Då frågade jag eftersom pratet var åt det hållet varför jag inte som förälder blev meddelad om att mitt barn blivit knivhotat på skolan? Jag fick höra det på stan! Jag mailade mentorn som inte svarade. Mentorn påstår sedan att hon inte fått något mail men jag har ju det skickade kvar med datum och adress, jag har kollat, det är rätt adress. Då vet jag inte varför det inte gått fram. Rektorn ringde mig då det gått över en vecka! De har vidtagit olika åtgärder och olika instanser är inkopplade. Rasmus och denna kille har en historia, Rasmus har blivit retad av honom sen termin starten. De har varit i luven på varann. Kanske Rasmus inte sagt något om detta i skolan, han har inte berättat hemma förrän jag pressade ordentligt. Det är som om ungarna idag tycker det är ju normalt det här! Så ska det ju absolut inte vara!

Jag tog upp det att det inte finns böcker. Jag fick veta att jo det finns en uppsättning i klassrummet, resten är digitalt. Jag är för teknik det är inte fråga om det men det ska ju vara förberett, länkar ska vara klara, sökvägar och annat, det ska inte vara så att elever blir ombedda att fota en bok. Läraren som bett dom göra det steg in i vår diskussion, det var någon uppgift han bett dom fota med sin mac. Men är det inte smidigare att han hade fotat och skickat runt bilden till eleverna. Istället för att 20 st ska stå där och trängas med en dator, hur många tar sig tiden att fota, hur många får ett bra foto som går att läsa? Eller boken gick kanske runt i slutet av lektionen, men hur mycket tid skulle inte det tagit? Det går ju att göra en grupp på messenger tex? De lärare som inte har det får väl skaffa sig det, lära sig det. Eleverna måste ju lära sig ny teknik!

Jag frågade oxå om de inte har någon som helst information sins emellan varann? Jag känner att varenda år får jag prata med olika nya lärare och berätta om Rasmus språkstörning och hur det fungerar, jag måste oxå säga att han utvecklas och handikappet förändras och minskas, han behöver hjälp på olika sätt, det är som inte en självklarhet på något vis. Men i grunden är det detsamma, svårt med nya ord, svårt att återge, svårt att sätta ihop en berättelse korrekt. Varenda år är det detsamma. Jag börjar att vara less på att ständigt och jämt vara som en hök. Sen är lärarna inte heller så intresserade av att veta, de säger alltid jo men jag vet jag har haft ett barn med detta, men när det kommer till kritan så vet de ändå inte! lärarna har ju en del studiedagar, kan man inte lägga in en i början av varje termin då man ägnar sig hela dagen åt de barn med special, informera ny personal, lägga upp planer. Jag menar även om de kanske är många så är det ju inte hela skolan som har special. Kan man inte då se över vilka handikapp som finns, kan man utbilda någon i personalen? Kan man ta in föreläsare? Det känns som om det inte finns någon organisation på nått vis!

Jag tog oxå upp om att jag sen Rasmus börjat 6an begärt att få läxor och annat skickade via mail till mig, inte på info mentor (ett verktyg skolan har för att där lägga in om läxor, prov, frånvaro, elevplaner osv) för det funkar inte. Jo det är en lärare som använder sig av den och gör det alltid, de andra blänker till någon då och då. Nu har jag sett att matte läraren varit duktig på att sätta dit i två veckor. Men annars har jag fått mail av en lärare när han gått i 6 an och någon gång av en lärare i 7an. Rasmus behöver tid att plugga, han behöver repetera i massor, han behöver fråga, behöver utreda ord osv. Vi behöver gå igenom hans svar som han gjort i skolan för att se om han uppfattat rätt. Det kan vara osammanhängande meningar, olika saker ihopsatt felaktigt osv. Så det är ett himla detektiv arbete, googla och söka. När vi pratar om det säger en lärare, -nej men säger han inte hemma, ljuger han om läxor?! Han såg ut som on han fått en aha upplevelse!!! Han försökte lägga över det på Rasmus att han inte använder info mentor! Det är inte fråga om att han ljuger eller inte säger (visst händer det oxå garanterat att han med flit inte säger, han är ju ingen ängel heller) Rasmus minne är oxå pga sin språkstörning nedsatt, hans koncentration och impulshandlingar är störda. Han kan ha i tankarna att säga om läxorna när han kommer hem men något stör honom på vägen och sen är det borta. Han kanske kommer på det igen två dar senare och då är det för sent för oss att hjälpa. Även föräldrar jobbar, det verkar skolan ibland glömma. Jag blev så irriterad på denna lärare som även han påstod sig veta vad Rasmus har och hur det fungerade, så till slut fräste jag  -Vet du om du hade vetat så hade du inte sagt något så jävla dumt som du just gjorde!!!

Jag känner att jag ger upp, jag är otroligt frustrerad, jag orkar inte längre lyssna på deras ursäkter om varför saker inte fungerar. Jag har bett om att få bli informerad så fort något inte funkar, så fort det är problem men det funkar inte alltid det heller. I media skriker lärarna och andra, var är föräldrarna, var är deras ansvar? Vi har verkligen försökt ta vårt men det är inte lätt när inte skolan tar sitt. Och nu pratar jag bara om våra erfarenheter, våra barn och INGET annat. Jag känner att kanske är jag enfaldig, kanske är det jag som är trångsynt, korkad, går på för hårt. Men om jag inte värnar om mitt barn vem ska då göra det? Att ha någon som har speciella behov av någon anledning kostar pengar för kommunen, resurser och det finns inte!

Ja ja nu slutar jag gnälla om det! Vi har börjat ha frost nätter nu, nästan varje dag då jag stigit upp i veckan så har det varit minus. Men idag är det plus 4, visserligen tog jag lite sovmorgon, sov till 08,30 och det händer inte ofta ska jag säga! Nä nu vidare och kolla vad folket gjort, med andra ord n på fb en sväng och sen ner i källaren!

CU

 

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Okt 16, 2016 @ 10:59:56

  Jag säger bara:
  Heja Anna, du skall naturligtvis fortsätta din kamp för Rasmus. Ja för som du själv säger vem skall annars föra kampen för honom. Tycker du sedan att vissa lärare i dina ögon inte gör sitt jobb ordentligt, jamen då måste de få höra det.

  Bara på det här sättet kommer ni vidare, diskussion och åter diskussion, om än med hårda ord ibland. Men jag tror nog att det måste till för att vissa saker skall sjunka in ordentligt. Tror nog också att lärare känner press och oro för vad som sker i skolan idag, men fokus för barnens bästa får ju inte hamna på sniskan för det.

  Heja Anna, kämpa på

  Svara

  • wiccans
   Okt 16, 2016 @ 14:31:44

   Tack Anders, jo jag har nog för mkt kämpa glöd för att läggamig platt på marken! 🙂 Och det är absolut så dom du säger lärarna kännet nog oxå oro för det som sker just nu i skolorna. Hör uppe har något hänt bara sen i sommras!

   Svara

 2. Pian
  Okt 17, 2016 @ 09:52:59

  Bravo Anna. Tur att Rasmus har dig som mamma. Nog måste väl lärarna också ta sitt ansvar……som du har fått kämpa för Rasmus hela hans skolgång, all eloge till dig…..<3

  Svara

  • wiccans
   Okt 17, 2016 @ 12:33:45

   Tack Pia. Jo det har varit en enda kamp från 6 års gruppen o fram till nu och det lär fortsätta några år till!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: