Jäklar vilket väder!!!

Vilken åska det var igår! Det var alldeles svart ute! Det startade väl runt 21 och höll på fram till efter 01,30. Det blixtrade, mullrade konstant och sen öste det ner enorma mängder!!! jag hoppas folk inte fått vatten in i källarna än en gång. Jag såg att grannen var vaken i flera svänger och var ner och kollade källaren. De lyste i olika rum då och då. I det första rediga åskovädret i sommar så var det över 40 villor som fik in vatten, många runt oss. Men vi klarade oss av någon konstig anledning och det är vi väldigt tacksamma för. Omgång två var det oxå några av de grannar som fick in vatten första svängen som drabbades igen. Jag hoppas alla klarade sig igår. Men jävlar vad det öste ner! Det måste ha varit en swimingpool igen vid Aspen. Jag filmade några rejäla blixtrar igår.

Savannah hatar åskan, hon är rädd men när hennes ena katt var i panik och flåsade och flämtade så var hon riktigt stark och satt ner med den och tröstade. Hon visade inte sin egen rädsla alls, hon kunde stålsätta sig för att hjälpa katten. Och den blev lugn när hon klappade och pratade. Båda hundarna är iallafall lugna. Dessie har aldrig visat rädlsa för åskan och jag har sagt åt Savannah att hon måste vara lugn med Larry och känner hon att hon inte kan så får hon vara på sitt rum. Men börjar hon och hoppa och gapa för varje blixt och muller så överför hon det till honom. Och det vill jag inte. Vi har haft en som var vanvettigt rädd för åskan, Dannes Kingen, det var hemskt, den rev sönder allt i paniken. Stackars hund, hela sommaren, han vädrade ju åskan och varenda nyår mådde han piss!

Video från igår, kan bara skicka en länk men klicka på den så får ni höra 7 minuter av konstant muller och över 20 blixtrar!

Åskan, länk till facebook


Jag steg upp klockan och solen skiner och det är 18 grader varmt, hoppas det fortsätter så. Men det är fortfarande mycket moln överallt, de har ju lovat åska idag igen. Det måste ha regnat till nyligen, vägarna är ännu sjöblöta.

Har en liten ny utmaning på G åt mina zumbisar. Jag hoppas vi vill göra det. Men som ni vet vid det här laget, det blir i zumba bloggen

CU

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: