Njuter av livet

Oj vad jag njuter av livet just nu, det här är precis mitt väder och jag har semester! Jag steg upp klockan 07, Larry var pinknödig så vi gick ut direkt. Solen är ju på framsidan den tiden och det var kanon varmt. När jag går in tittat jag på tempen 20 grader i skuggan. Just nu sitter ute klockan är 07,30 och det är redan 23. Det kommer att bli en kanon dag idag.

Gårdagen började med att vi satt ute och solade jag och Danne. Klockan 12,30 var det dags att bege sig mot Seskarö. Jag skulle ju ha zumba där. Vi körde lite zumba kids och några fitness. Det var riktigt roligt att få delta i festivalen. Mia Rova, en zumba instruktör från Gällivare var oxå där så hon kom och hälsade. Det var jätte roligt att få träffa Mia. Vi gick Gold utbildningen samtidigt. Bilder kommer från festivalen men i andra bloggen när jag fått dom av Danne. Han har fotat men inte skickat till mig än 🙂

Syrran kom hit på kvällen och vi var på promenad längs stranden. Vilken grej det har blivit av det. Så underbart. Det är liv och rörelse, strandcaféet är fullsatt varje kväll. De sista tre kvällarna har det varit parkträff (torsdag) och fredag, lördag var det visafton. Jätte mycket folk som var och lyssnade. De spelas fotboll, basket, och vollyboll samtidigt på stranden, det badas och campingen är full av gäster. Fantastiskt, man känner inte igen stan, man får en utlands feeling när man går där, enormt. Tänk och jag har glädjen att bo precis ovanför.

Det är synd bara att det tagit så länge innan kommunen tog tag i saken. Det har ju pratas om det i så många år. Jag vet att det är lagt ett medborgarförslag för 7-8 år sedan ang camping. Mitt medborgarförslag om i första hand tempererat utebad och camping kom för 2 år sedan eller har det gått 3? Det kom protester mot en camping omgående när det togs upp. Det skulle bli livat och stökigt. Men med en camping kommer ju personal, vakter osv. Jag vet ju hur det låtit där nere innan allt detta. Det buskördes på strandplan sent på kvällarna, det samlades stora moppe gäng, det förstördes osv. Sånt hör man inte längre. Nu finns campingen och strandcaféet och det har dragit folk. Otroligt härligt att gå där!

Det gjordes ju ett ryck med stranden för många år sen, mina äldsta pojkar var kanske en 8-10 år. De körde ut ny sand varje vår, de rensade upp men botten var dyig, det kändes som att trampa i hundskit. Det var glas och allt möjligt i vattnet. En brygga kom upp Det sattes upp en kiosk som ungdomarna jobbade i. Då var det oxå fullsatt på stranden. Men sen kom den där dykolyckan. En kille dök från bryggan och dök rätt in i en sten, han förlamades från nacken och ner. Efter det blev det inget mer.

Men vad det borde finnas så är det mer papperskorgar, soptunnor. Badgäster och andra fyller hundlatrinerna med kaffemuggar, pizzakartonger, barnblöjor osv, de är proppfulla. Jag fick knappt in en liten hundbajspåse där. Det är klart när det inte finns på närmare håll än strandcaféet så fylls hundtunnorna.

Idag blir det sola av, men det blir nog hemma här. Larry är så liten än, han fixar inte att vara ensam så länge… eller vad fan vo går ner till stranden och solar där 🙂

Men först ska jag gå igenom tisdagens låt, det blir en reggaeton!

CU

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Jul 24, 2016 @ 09:28:18

  Ja de som menade att campingen skulle enbart vara av ”ondo” fick väl så de håller tyst ett tag. Mycket bra är det att stranden kom till liv igen, ja och då inte busliv med förstörelse och moppebrum på sena kvällar .

  Svara

 2. Petra
  Jul 24, 2016 @ 13:55:42

  Vad härligt att det händer nåt positivt i Haparanda! Jag hade helt missat den olyckan som du skrev om,fy vad tragiskt! Tyvärr så händer det ju badolyckor varje år på många platser. Hoppas kommunen har rensat badområdet och får upp lite rejäla soptunnor för gästerna. Hur svårt kan det va?
  Ha en fin dag!

  Svara

  • wiccans
   Jul 25, 2016 @ 07:30:34

   Jo det var jätte tragiskt. Men det fanns inga skyltar om att det är grunt, tror det satt uppe en skylt om dykförbud, men jag är inte säker.Men inget hur grunt det var, jag menar det far fråga om knappa metern djupt, plus att de fann stora stenar där! Det är ju rätt strömt i älven oxå och det finns än idag inga skyltar någonstans om det. Så det är ju lite dumt!

   Svara

  • wiccans
   Jul 31, 2016 @ 08:27:09

   Ja det är så härligt när det händer saker i stan. Jag gillar när det är folk, fart och att nått är på gång hela tiden. Det är ju skit kul. Jag tycker om att umgås, prata med människor, man behöver inte känna dom man kan prata lite för det. Det ser så härligt ut när det satt folk och käkade, drack lite vin på filtar, mös till liv musik och hade trevligt i kvälls solen 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: