Dagen efter kvällen före

Åskan körde igång igår igen med enorma åskskurar. Men som tur var varade den inte länge, max 15 minuter ihållande störtregn men det hann börja bli lite små översvämningar på gatorna här och där. Sen började det att avta och på en halvtimme var allt över.

Vi var förbi gamla garveriet och tittade igår.Det luktade brandrök ända ner vid posten. Jag och Savannah for förbi och tittade. Det små brann ännu här och där, rök som bara den. Det kom en lite äldre brandman förbi där när vi stod och tittade. Vi sa att det brinner ju än, jo sa han det gör det lite här och där. Det små brinner så faller det ner och slocknar sen kan det börja på något annat ställe. Så där kan det hålla på. Men han förklarade att de kan inte skicka in brandmän dit eftersom det är tegel och tegel innebär rasrisk. Hade det varit i trä så hade de gått in och släkt inifrån. Han väntade på en besiktningsman och tillsammans skulle de bedöma rasrisken och vad man ska göra. Tror det är tre skorstenar som står rakt upp utan stöd från tak eller annat. Sen blir det ju sprickor i teglet av värmen berättade han så en bedömning var nog på sin plats. Så här ser det ut nu.


Annat vi gjorde igår var detta 🙂

wp-1467880011430.jpg

Vi var och hälsade på Larry en tibetansk terrier kille. Vi får se, jag är så sugen, Savannah är dö kär, Rasmus gillade den men Danne var inte så förtjust. Han är inte emot att ha en till hund men han vill ha typ en amstaff. Vi har pratat om det redan när Nellie oxå levde men jag vet inte. Jag vet inte om jag är beredd att satsa en hel del träning eftersom amstaffen ofta har problem med andra hundar. Det behöver inte bli så men risken är stor. Sen har de så många andra problem som olika hudåkommor som klåda utslag, röda tassar osv och det är rätt vanligt. Sen har de även höfter och knän som oxå är rätt vanligt. Det är massor av veterinär besök och behandlingar och MYCKET pengar även om du har försäkring. Visst har tibetansk terrier oxå sina problem, men det är betydligt friskare. Sen är det ju en terrier så jag vet att att de kräver en del de med. Men men vi får se hur det blir 🙂

CU

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Jul 07, 2016 @ 13:13:02

  Jo jag/vi kan ju intyga att tibetansk terrier kräver en hel del, ja och så är det ju med terrier överhuvudtaget. De är tuffa och kräver en bra hand, ja för att inte tala om all tid de tar i anspråk…….men jag det där vet ni ju lika bra som någon annan. 🙂

  Svara

 2. anders
  Jul 07, 2016 @ 13:13:42

  …….men ja skall det ju vara, inte jag……:)

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: