Vilket väder!!!

Herregud vilket väder vi hade igår! Det åskade utav bara fan! Jag stod och lagade mat, hade musik i hörlurarna. Helt plötsligt hör jag genom musiken ur det knastrar och en jävla smäll!! Det började åska som tusan. Stod sen ute och pratade i telefonen, det kom en blixt rakt framför mig, den var så stark så det gjorde ont i ögonen och sen small det så jag riktigt hoppade till, det var öronbedövande! Sen var det 3 olika åskväder tydligen som härjade runt, det blixtrade och small konstant! Jag skulle och hålla mitt zumba pass, vilket gick kanon ❤ när jag kommer till korsningen vid gamla Statoil och Haparandabladet så var det världen översvämning, det var vatten överallt, vi hade vatten upp till bildörrarna! Inne på Fysiotekets gård var det som en swimingpool. Det blev svallvågor mot dörren när folk körde in!

Bilder jag samlat in fr Facebook hos mina vänner, Åsa Tornin, Mona-Lisa Alajärvi. Mia Kiviniemi, Mia Strengell och Heidi Koski. Såg en bild på läget nere vid snusgrossen men hittar inte den mer. Ni ser det var inte liiite vatten!!

Många har fått vatten in i sina hus, flera efter Storgatan men vi har klarat oss, så gissa vem som ringde och kollade igenom försäkringarna idag och uppgraderade villan! Strax över 100 kr extra/ månad men en massa tillägg ingick, halva självrisker osv så det kan det vara värt!

Blixten slog ner på några ställen i stan också, Lindrots gamla garveri brann upp. Nå lika var det, det skulle rivas och var en fara för allmänheten, taket var helt inrasat, teglet föll från väggarna osv. Så nu är iallfall taket borta, får se idag då hur det ser ut runt i kring!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så tråkigt att det brann men synd och säga, lika var det nog!

Solen skiner och det är varmt, de har lovat mer åska idag…. isåfall hoppas vi utan regn!

Mer om zumban i den andra bloggen

CU

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anders
  Jul 06, 2016 @ 11:32:01

  Nå voj helvetti och perkele, bränder och vatten så det står mindre härliga till 😦
  Men garveriet var väl lika bra innan det hände någon rasolycka. Men jäklars va vatten, nå bra om man har kanot.

  Svara

  • wiccans
   Jul 07, 2016 @ 10:22:56

   Ja det tycker jag oxå det är lika bra att det brann så de måste riva den snabbt för den var ju en allmän fara som den stod!

   Svara

 2. Åsa Tornin
  Jul 08, 2016 @ 09:15:38

  Sjuka mängder vatten 😳 Just utanför oss på jobbet kom man inte förbi. Hoppas nu denna regniga sommar ändrar bana och solen tittar fram.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: