Midsommar afton

Idag är det midsommarafton. Inte för att vi ska göra något speciellt. Jag har inte kunnat fira det på många år. När pojkarna var tonåringar så var det helt nyktert för man var ju tvungen att vara beredd att rycka ut nånstans under helgerna och det hände rätt ofta! sen kom Rasmus och efter det Savannah. 2010 så slutade jag dricka helt, tyckte inte det var nån idé över huvud taget. Jag har ju aldrig gillat att bli full av nån anledning.

Det startade nånstans när jag var runt 25. Jag hade enorm ångest efter att vi varit ute och partat, jag behövde inte ha gjort något dumt eller sagt något dumt men jag hade ändå våldsam ångest för att jag bara varit full och haft kul. Jag hatade att inte ha kontroll över mig själv, och handen på hjärtat det har man inte om man druckit. Sen när jag var runt 30 så slutade jag att dricka stark öl, drack ju bara öl, aldrig sprit eller vin. Då kändes det bättre i några år. Men sen kom en sån attack då jag inte kunde se för fulla människor! För att fixa en kväll på krogen var jag tvungen att snabbt dricka ca 3 öl, stirra ner i bordet eller enbart på de som jag var ute med. Såg jag en för full person så kändes det som om jag fick en tennisboll i halsen och ur den stack det små svärd som skar mig i halsen vid varenda klunk! Men hade jag som sagt druckit 3 bärs så gick det. Jag och Danne blev tillsammans år 2000, då var det lite partyn då och då fram till att jag började vänta Rasmus. Sen då 2010 så tänkte jag att nu jävlar har jag kämpat med detta i så många år och jag gillar ju inte ens det så nu slutar jag helt. Dels för att det av nån anledning inte gick, när jag tog 5 klunkar av Danne i bastun tex så kändes det som om jag druckit 10 flaskor. Allt började snurra! Minns sista gången jag försökte mig på att festa. Det var Maria och Mervis 50 års fest i Maj 2010. Jag hade 6 finska mellan öl. Efter 4 kunde jag inte längre ha ögonen öppna för allt bara snurrade. Och sen tyckte jag inte det var värt att ha ångest en vecka innan man skulle ut och en vecka efter att man varit. Varför ens utsätta sig för det, mycket bättre att skita i det helt då.

Idag blir många för fulla, idag händer många olyckor, idag blir det många bråk. Midsommar är en sån helg då det festas enormt. De flesta har en utomordentligt trevlig kväll med god mat och dryck, skratt och sång i goda vänners lag. Jag hoppas att alla de mina får en trevlig kväll utan incidenter.

Vi kommer att i sedvanlig ordning åka ut på Seskarö, vi far ut vid 14, umgås, fikar och pratar med folk. Dennis och hans lilla familj ska vara med oss. Vi brukar inte stanna så länge. Sen far vi till Peter och Kattis, vi äter där, ungarna brukar bada i poolen. Vi fikar och pratar. Sen bär det av hem rätt tidigt. Jag och Savannah har redan bestämt att det blir godis och några avsnitt av Vampire diarys ikväll.

Usch vilken skit lön jag fick!!!! Jag har ju varit sjukskriven hela Juni nästan! Nå jag har inte fått från f kassan än. Tur att jag har lite sparat iallafall. Men månaden kommer att bli fattig!

Ja ja nu ska jag vidare, jag har en hel del att göra ännu. Vi ska städa gojburar, göra kakan jag ska ha med mig ikväll, fixa gratängen och lite av varje idag innan vi ska vi iväg.

Trevlig midsommar på er alla där ute  ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: