En sorgens dag

På morgonen då jag steg upp var allt frid och fröjd, allt kändes så bra. Vädret var härligt och jag kände mig nöjd. Tänk att en sån bra start kan på några sekunder vändas till mörker.

Vid 11 såg vi att Hera inte kan gå, hon släpar sina bakben efter sig. Hon har varit dålig en gång tidigare i början av sommaren. Då var hon oxå lite vinglig och kunde inte gå i trappor, efter ett par tre dagar så var det över och hon var normal igen.

Jag undersökte henne på morgonen, hon hade inte ont nånstans men jag gav henne lite smärtlindring för hon var otroligt stel i baken. Hon ville varken pissa eller bajsa. Men för övrigt var hon pigg, hon åt, tiggde efter matrester, hon drack men baken ville inte med. Vi ringde vetrinär och de ville se henne. De röntgade henne, röntgen visade inget. Det var mest troligt ryggmärgsbråck. Det fanns inte så mycket mer att göra, närmsta opererande vetrinär för detta är stockholm och då är det inte säkert att det hade blivit bra med en op heller. Det var långt gånget, hon kände inte sina tassar, ingen reflexer, inget. Så de rekomenderade att vi tar bort henne. Och det gjorde vi.

Rasmus och Savannah var oxå med, det var Rasmus hund. Han grät och grät, han kunde inte stå still heller, han torkade tårarna, klappade henne, vandrade lite igen och grät. Savannah var oxå jätte ledsen, fast hon förstod inte riktigt att hon faktiskt dör. Hon tyckte vi kunde hämta hem henne imorgon då de fixat hennes ben.

Men tänk så otroligt från att varit världens piggaste hund inatt till att vara borta eftermiddagen där på. Jag har svårt att verkligen fatta att hon är borta? Det känns som om hon bara var hos någon, hon kommer snart igen. Det är ofattbart att hon inte längre finns, allt var ju bra igår.

Jag själv saknar henne enormt, det känns så tomt men jag förstår och har accepterat. Men värst är det att se ungarna och förklara för dom, de är ledsna och när de gråter så gråter jag. Savannah tror hon snart börjar leva igen, Rasmus förstår att hon inte kommer tillbaka, han säger att det är tungt i hans hjärta. Han ville inte att vi skulle ta hem hennes aska, han ville att hon begravs där andra hundar är. När han såg hennes bur när vi kom hem så startade det på nytt, tårarna rann och hans hjärta blev tungt.

Stackars mina små barn och stackars vår egen lilla Hera

Sov i ro mitt lilla hjärta och vi saknar dig

Vi ses i Nangiala

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. eira
  Aug 21, 2010 @ 22:07:46

  Kram på er. Det är så oerhört lessamt när en käraste lilla hund dör. När Milou dog så var ju Milla med och nu i efterhand så inser jag att det var det allra allra bästa, för hon fick verkligen säga hej då till han. Rasmus-killen då… det är så tungt och sorgligt när våra vänner går bort, men nu springer hon i hundarnas lyckliga himmel och har inte ont nånstans. Och om Hera behöver, så kanske hon kommer och tittar till Rasmus nån natt och säger hejdå… kram på er från Eira

  Svara

 2. frida
  Aug 21, 2010 @ 22:12:28

  men nej va hemskt!! beklagar sorgen:(:( kram från oss!

  Svara

 3. wiccans
  Aug 21, 2010 @ 22:27:12

  Eira: Jo jag sa det till Rasmus, att Hera kommer nog och tittar till dig nån natt och krafsar på din säng när du sover. När vi kom hem idag så var det en ite Hera kisspöl på golvet, den var varm. Nelli kunde inte varit dör den var så putteliten och Exo var i buren. så kanske hon visade att hon är med oss här. Jo usch det är så hemskt att de när barnen är ledsen, det är värre nästan än själva grejen.
  Jag kan förstå och vet att han aldrig kommer tillbaka men Savannah tror att när de fixat hennes ben så kan vi hämta henne.
  Rasmus vet att hon inte kommer tillbaka men undrar om han får se henne när han kommer till Nangiala. Om hon väntar där.
  Frida: Jo det känns väldigt tungt men hon led inte, hon hade inte ont, hon hade ingen känsel kvar längre 😦

  Svara

 4. Minna o Pontus
  Aug 22, 2010 @ 07:36:59

  men usch vad tråkigt.Kram till er alla.

  Svara

 5. Trackback: De som gått över | Annas place in space

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: